Οι χρωστικές ουσίες που υπάρχουν στα αγαπημένα τρόφιμα των παιδιών είναι ασφαλείς;

Ορισμένες λιχουδιές πλέον καταφέρνουν να μας αιχμαλωτίζουν, όχι μονάχα με τη γεύση τους, αλλά και με την εμφάνισή τους. Υπέροχα χρώματα συνδυάζονται ιδανικά, έτσι ώστε να μας δώσουν ένα γαστριμαργικό αριστούργημα. Σίγουρα έχετε περάσει από βιτρίνες ζαχαροπλαστείων κι έχετε σταματήσει για να θαυμάσετε τις τούρτες, τα μπισκότα και τις υπόλοιπες θεσπέσιες δημιουργίες!Στα σούπερ μάρκετ πλέον τα προϊόντα διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες του καταναλωτή. Έτσι, πολύχρωμα γλυκά, καραμέλες και κάθε λογής επιδόρπια στοιβάζονται σε μέρη όπου όλοι μπορούμε να τα δούμε.

Τα προϊόντα πια ωφελούνται από τα ενισχυτικά χρώματος, που τα κάνουν να μοιάζουν περισσότερο με όσα έχουμε στο μυαλό μας. Το τυρί γίνεται πιο κίτρινο, το ψωμί πιο καφέ και ούτω καθεξής. Είναι εύλογο το ερώτημα εάν τελικά αυτά τα χρώματα είναι κατάλληλα για εμάς να τα καταναλώνουμε; Όσο όμορφο κι αν φαντάζει ένα μωβ μπισκότο, είναι άραγε υγιεινό για εμάς; Μήπως να προτιμήσουμε κάτι λιγότερο φανταχτερό, αλλά περισσότερο «φυσιολογικό»;

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy