Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε ή όταν ψάχνετε ένα εύκολο φαγάκι για να ικανοποιήσετε την πείνα των παιδιών τότε σίγουρα η ομελέτα είναι μια συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα σας δώσει την ευκαιρία να πειραματιστείτε με μια μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών. Εμείς σήμερα προτιμήσαμε την εκδοχή της στο φούρνο!

Υλικά:

3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανό
150γρ. φέτα
8 αβγά
250 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, προσοχή μη λιώσουν και τις στραγγίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμ. 28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού.

Χτυπάτε τα αβγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε το τρίμμα της φέτας. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η ομελέτα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα. Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αποστόλης χτύπησε δυνατά και αποφασιστικά το καμπανάκι για να γιορτάσει την νίκη του κατά του καρκίνου

Ο διάσημος σεφ Νικόλας Σακελλαρίου που μαγειρεύει με την 5χρονη κόρη του και τρελαίνουν το TikTok μιλά στο Infokids

Το μεγαλειώδες σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Τζουμέρκα είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε σύντομα με τα παιδιά