Αρχική Infokids Συνταγές Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα

Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα

Το παγωτό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσουμε όμορφα, γλυκά και φυσικά δροσιστικά τη μέρα μας. Σήμερα θα φτιάξουμε μια γεύση λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα που σίγουρα όμως θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Το φυστικοβούτυρο "δένει" αρμονικά με τη μερέντα και απογειώνουν τη κλασική συνταγή και αποτελούν ένα ιδανικό κέρασμα για όλες τις ώρες.

Υλικά

2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
1 κούπα φυστικοβούτυρο
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα μερέντα ή 4 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Παράλληλα βάζουμε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.Χτυπάμε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.Ρίχνουμε το ζαχαρούχο μαζί με το φυστικοβούτυρο, την μερέντα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε. Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει ανακατεύοντας το ανά 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά. Αν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν το παγωτό παγώσει και είναι ακόμα μαλακό, μεταφέρετε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και καλύψτε με μεμβράνη. Παγώνετε για 2 ώρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.