- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Ποιος είπε ότι η παρασκευή παγωτού [2] είναι μια μπελαλίδικη διαδικασία; Ακολουθήστε τη συνταγή μας και με μόλις 4 υλικά θα φτιάξετε ένα απίθανο δροσιστικό παγωτό με μπανάνα [3] και φυστικοβούτυρο [4].

Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (8 g /32 g), όμως οι πρωτεΐνες του θεωρούνται ατελείς, δηλαδή δεν περιέχουν ένα ή περισσότερα από τα απαραίτητα αμινοξέα. Oι φυτικές πρωτεΐνες, αν και δεν είναι πλήρεις, όταν συνδυαστούν σωστά δίνουν τελικά πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Καλό θα ήταν, να διαβάζετε την ετικέτα και να επιλέγετε εκείνο που περιέχει μόνο πολτοποιημένα φιστίκια και αλάτι και όχι άλλα φυτικά έλαια, κυρίως υδρογονωμένα. Προτιμήστε το βιολογικό ή το σπιτικό  φυστικοβούτυρο  ή φτιάξτε το μόνοι σας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή μετάλλων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο ο ψευδάργυρος και το κάλιο. Δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη περιέχει όμως νάτριο.

Υλικά:
2κ. σούπας καρύδια
2κ. σούπας φιστίκια αλατισμένα
2 μεγάλες μπανάνες κατεψυγμένες και κομμένες
1κ. σούπας φυστικοβούτυρο + λίγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C. Τοποθέτησε τα καρύδια και τα φιστίκια σε ένα μικρό ταψάκι.Ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5 έως 10 λεπτά). Τοποθέτησε τις κομμένες μπανάνες και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να πάρουν κρεμώδη μορφή.Χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε δύο μπολ και ρίξε από πάνω τους ξηρούς καρπούς. Περίχυσε με επιπλέον φυστικοβούτυρο.