Παιδιά, ελάτε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο για να ταξιδέψουμε στο Δάσος των Γκριμμ (από 22/10)

Μετά το Φωτεινό Δωμάτιο και τον Σέρλοκ Χολμς, η Ντίνα Σταματοπούλου εμπνέεται από τις λαϊκές ιστορίες που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμμ και πλέκει με χιούμορ και ευαισθησία μια ακόμη μαγευτική ιστορία! Με τη μουσική του Κωστή Μαραβέγια και μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών, μουσικών, τα παιδιά ακολουθούν τους ήρωες «Στο Δάσος των Γκριμμ» σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας, όπου καλούνται να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να αφεθούν στη συναρπαστική διαδρομή μέσα στο μυστικό σύμπαν των παραμυθιών!

Η υπόθεση του έργου:

Με τη φωνή του αφηγητή να εναλλάσσεται ανάμεσα στους ηθοποιούς, μεταφερόμαστε στην καρδιά του μυθικού δάσους των παραμυθιών. Τρία γενναία παιδιά με μυστικές ιδιότητες, αψηφώντας τους θρύλους για το Τέρας, αποφασίζουν να αναζητήσουν τον Εξαφανισμένο. Στο ταξίδι τους αυτό έρχονται αντιμέτωποι με τους Εξόριστους του δάσους, μάχονται στο ξέφωτο των γιγάντων, συναντούν λίμνες που δεν μπορείς να κοιτάξεις τα νερά τους και αρχετυπικές μορφές από τον κόσμο των παραμυθιών· τη μάγισσα του δάσους με τη διπλή της όψη, μυστικά περάσματα, νεράιδες με γητειές και ξόρκια, κι ένα φως που πάντοτε καίει και φωτίζει τον δρόμο των ηρώων!

Το πραγματικό όμως ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή που αποφασίζουν να αναμετρηθούν με τους φόβους τους. Το δάσος εκτείνεται σαν ένα τοπίο γεωγραφικό και ψυχικό, όπου οι παιδικές φοβίες ξυπνούν μόνο για να αντιμετωπιστούν και να νικηθούν, σε μια πορεία όπου τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον Άλλον!

Η παράσταση συνδυάζει παραδοσιακά με σύγχρονα στοιχεία αφήγησης, την τεχνική της θεατρικής μάσκας με τη ζωντανή μουσική (ακορντεόν, βιολί, κρουστά, κοντραμπάσο και κιθάρες) και το πολυφωνικό τραγούδι, τις γιγάντιες κούκλες και το παιχνίδι με σκιές, σε μια πρωτόγνωρη και διασκεδαστική περιπέτεια αυτογνωσίας.

Οι Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Στίχοι: Ντίνα Σταματοπούλου
Σκηνικό: Μυρτώ Λάμπρου
Μάσκες – Κοστούμια – Ειδικές κατασκευές: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Βεκιάρη
Κατασκευή σκηνικού: Αλέξανδρος Λίτσης, Τόνυ Μπομπάυ
Διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Ξένια Νικολακοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κοψιδάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Alex de Paris, Αναστασία Ευστρατιάδη, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ράνια Φουρλάνου και ο άνθρωπος ορχήστρα Λήδα Μανιατάκου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Πρεμιέρα: Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Κυριακές για το κοινό στις 11:30 & 15:00
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς το διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος)
7€ (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές)
Ειδικές τιμές για σχολεία, συλλόγους και γκρουπ
Ομαδικές κρατήσεις: 210 9327356, 210 9327287
Μεμονωμένα εισιτήρια: 210 9315600

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ: 210 9315600
E-mail: grafeio.organosis@gialino.gr