Πατάτες και μανιτάρια ογκρατέν

Μια συνταγή που αξίζει να την σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με βάση τα υλικά που έχετε στο δικό σας ψυγείο.

Υλικά

400 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα
400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
50 γρ. βούτυρο
300 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 30 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με το υπόλοιπο βούτυρο και απλώνετε το σοταρισμένο μείγμα. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C 50’.