Αρχική Infokids Συνταγές Πατατοκεφτεδάκια

Πατατοκεφτεδάκια

sweet-potato-turkey-meatballs-1-4Όταν κάνει ζέστη θέλουμε light φαγητά χωρίς όμως να στερούνται γεύσης. Ελάτε λοιπόν να φάμε αγαπημένα πατατοκεφτεδάκια!

Υλικά:

1 ½ κ. βρασμένες πατάτες με την φλούδα τους
1 φλ. φέτα τριμμένη
2-3 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
¼ φλ. ελαιόλαδο
¾ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες, σε αλατισμένο νερό, με την φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζουμε αμέσως μόλις τις βγάλουμε από την φωτιά. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις βάζουμε σε μπολ και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι. Τις ανακατεύουμε καλά με λίγο μοσχοκάρυδο που ταιριάζει άψογα με την γεύση της πατάτας. Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά (φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι). Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε δύο αβγά. Αν δούμε ότι το μίγμα μας δεν είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ¼ φλ. ελαιόλαδο και ¾ φλ. ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια. Προσέχουμε να μην τα τρυπήσουμε με το πηρούνι γιατί θα διαλυθούν. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Οι πατατοκεφτέδες “αρπάζουν” εύκολα και πρέπει να είμαστε εκεί, να τους γυρίσουμε και να τους βγάλουμε μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.