Αρχική InfoDad Πατίνα - Παλαίωση ξύλου αντικέ σε 5 απλά βήματα

Πατίνα - Παλαίωση ξύλου αντικέ σε 5 απλά βήματα

παλιό ξύλινο έπιπλο

Τα έπιπλα με πατίνα, ταιριάζουν σε όλους τους χώρους, καθώς είναι συνήθως μικροέπιπλα που συμπληρώνουν την βασική επίπλωση του χώρου. Ταιριάζουν άψογα τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοικτούς χώρους.

Για να κάνετε μια όμορφη πατίνα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε παλιό έπιπλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε ξύλινο!

Τι θα χρειαστείτε:

- Τραπεζάκι του καφέ  (ή άλλο κομμάτι ξύλου)

- γυαλόχαρτο

- Πινέλο

-  δύο χρώματα (χρησιμοποιήσαμε δύο αποχρώσεις του μπλε)

- Μικρό δοχείο για την ανάμειξη χρωμάτων

- Βούρτσα Αφρολέξ

- Χαρτί κουζίνας

βάψιμο για παλαίωση επίπλου

Ας ξεκινήσουμε!

1.Τρίψτε ελαφρά το τραπεζάκι με το γυαλόχαρτο για να γίνει πιο άγρια η επιφάνεια και να απορροφήσει καλύτερα το χρώμα.

  1. Πειραματιστείτε στην πίσω πλευρά του τραπεζιού με τα χρώματα. Πόσο πυκνό θέλετε το χρώμα; Περάστε 1,2 ή 3 στρώσεις για να διαλέξτε αυτό που σας αρέσει πιο πολύ.
  2. Ξεκινάτε το βάψιμο βάφοντας πρώτα με την πιο σκούρα απόχρωση. Μην καλύψετε τις ρογμές για να φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα. Μην βάλετε πολύ παχιά στρώση, θα ακολουθήσει και δεύτερη! Περιμένετε να στεγνώσει.
  3. Από το δεύτερο χρώμα-το πιο ανοικτό- θα κάνουμε την πατίνα. Βάλτε μικρή ποσότητα σε ένα δοχείο και προσθέστε τόσο νερό, ώστε να αραιωθεί αλλά να μην κάνει φυσαλίδες όταν το εφαρμόσετε στο ξύλο.
  4. Με μια βούρτσα αφρολέξ ή ένα σφουγγάρι, βάλτε το αραιωμένο χρώμα επάνω στο ξύλο. Ενώ είναι ακόμα υγρό, ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να πάρει αντικέ όψη! Για ένα ακόμα πιο αντικέ αποτέλεσμα, τρίψτε πολύ ελαφριά άκριές και γωνίες του τραπεζιού/ξύλου, με λεπτό γυαλόχαρτο.
  5. Περιμένετε να στεγνώσει 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Περισσότερες ιδέες, Διακόσμηση με πατιναρισμένα μικροέπιπλα!

http://www.infokids.gr/2015/01/diakosmisi-me-patinarismena-mikroep/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.