Πάτρα: Με κατάγματα και καψίματα από τσιγάρο το βρέφος που κακοποιήθηκε από τους γονείς του

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση της κακοποίησης βρέφους 7 μηνών από τους ίδιους τους γονείς του. Με εγκαύματα και κατάγματα στα πόδια μεταφέρθηκε το μωρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών έχει ήδη ασκήσει βαριές κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία στους τσιγγάνους γονείς.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου μιλώντας στο protothema.gr διαβεβαιώνει ότι παρά τις κακώσεις και τα εγκαύματα, η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι καλή: «Φέρει κάποιες κακώσεις με κατάγματα στα πόδια, βλέπουμε ότι έχει εγκαύματα στο ποδαράκι και τη μυτούλα του, αλλά ευτυχώς τα κατάγματα αντιμετωπίζονται. Το μωράκι τις επόμενες δύο εβδομάδες που θα είναι σε καλύτερη κατάσταση θα δοθεί σε κάποιο ίδρυμα και στη συνέχεια για υιοθεσία, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις».

«Η μητέρα έφερε το μωράκι χθες το βράδυ στο νοσοκομείο φοβισμένη, ενώ ο πατέρας δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η μητέρα δεν δέχεται με τίποτα ότι το μωράκι το κακοποίησε η ίδια και ισχυρίζεται ότι το 2 ετών αδερφάκι του το χτύπησε, επειδή το ζηλεύει. Εμείς που εξετάσαμε το παιδί, είδαμε ότι έχει στο δερματάκι του καψίματα και πολύ πιθανόν να είναι από τσιγάρο. Πώς είναι δυνατόν ένα άλλο μωράκι 2 ετών να κάψει και να χτυπήσει το αδερφάκι του, προκαλώντας του κατάγματα; Αμέσως καταλάβαμε ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες των γονιών και ευτυχώς δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του παιδιού με τόση κακοποίηση», καταλήγει η διοικήτρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι το έγκαυμα στο δερματάκι του παιδιού προκλήθηκε από καυτό γάλα και όσο για τα κατάγματα, ότι το άλλο ανήλικο παιδάκι έριξε το μωρό από το ριλάξ χωρίς να προλάβει η μητέρα να το αποτρέψει.