Πένες με πέστο ντομάτας

Τα ζυμαρικά είναι ένα μια πρώτη ύλη πασπαρτού που μπορεί να συνδυαστεί με ένα πλήθος υλικών, δίνοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Θέλοντας να μην τρώνε τα παιδιά κάθε μέρα κρέας αλλά και για να αγαπήσουν τα λαχανικά, σήμερα προτείνουμε τις πένες με ντομάτα.

Για τις πένες:

500 γρ. πένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
φύλλα φρέσκο βασιλικό
150 τριμμένο

Για τη σάλτσα πέστο:

6 κλωνάρια βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
65 γρ. τυρί τριμμένο
80 γρ. σάλτσα ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
25 γρ. κουκουνάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα βράζετε περίπου 4 λίτρα νερό µαζί µε λίγο χοντρό αλάτι.Όταν το νερό πάρει βράση, ρίχνετε τα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά να βράσουν και ύστερα τα σουρώνετε καλά.
Παράλληλα, πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού για τη σάλτσα πέστο. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζετε το βασιλικό και το σκόρδο σε ένα γουδί και τα λιώνετε ώσπου να γίνουν πουρές.Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια στο φούρνο για 3 λεπτά, στους 200ο C, και τα θρυµµατίζετε στο γουδί.Ανακατεύετε τον πουρέ του βασιλικού και του σκόρδου µε το κουκουνάρι και το τριµµένο τυρί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ώσπου να οµογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια βάζετε τη σάλτσα ντοµάτας και ανακατεύετε πολύ καλά. (Την ίδια διαδικασία µπορείτενα την κάνετε σε ένα multi, ανακατεύοντας όλα τα υλικά του πέστο µαζί.)Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά.Σε µια κατσαρόλα βάζετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια. Μόλις µαραθούν, προσθέτετε τα ζυµαρικά και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύετε απαλά, ώσπου να ζεσταθούν. Σερβίρετε, προσθέτοντας από πάνω το τριµµένο τυρί και µερικά φύλλα βασιλικού.