Πίτσα με ντομάτα, κοτόπουλο και κρεμμύδι

Πίτσα με ντομάτα, κοτόπουλο και κρεμμύδι

Η πίτσα είναι αγαπημένος γευστικός πειρασμός που όλα τα παιδιά τιμούν και με το παραπάνω όταν βρεθεί στο πιάτο τους. Εμείς στο σπίτι φτιάχνουμε διάφορες εκδοχές της όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα ή όταν θέλουμε να αξιοποιήσουμε υλικά που μας περίσσεψαν από μεσημεριανό μας γεύμα.

Χθες λοιπόν το βράδυ φτιάξαμε παρέα με τα παιδιά αυτή την απίθανη πίτσα με ντομάτα, κοτόπουλο και κρεμμύδι.

Σας την προτείνω για το μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά και για το κολατσιό των μαθητών στο σχολείο.

Υλικά:

Για τη ζύμη

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για τη γέμιση

1 κούπα έτοιμη σάλτσα για πίτσα
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
2 κούπες στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους για 10 λεπτά ανακατεύοντας το τακτικά. Κατόπιν το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψί για πίτσα και αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας και καλύπτουμε όλο το ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πίτσας και βάζουμε πάνω από τη ζύμη.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και καλύπτουμε με το τυρί. Βάζουμε την πίτσα, στην χαμηλότερη σκάλα του φούρνου και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.