Αρχική Infokids Συνταγές Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Η πίτσα είναι αγαπημένη επιλογή των παιδιών και με την πρώτη ευκαιρία που θα τους ζητήσω τη γνώμη τους για το τι θα φτιάξουμε το βράδυ πάντα μου την προτείνουν. Είναι ένα εύκολο πιάτο που επιτρέπει συνδυασμούς και έξυπνα μαγειρέματα ούτως ώστε να αξιοποιηθούν υλικά και γεύσεις που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Βέβαια, αποτελεί και μια έξυπνη πρόταση για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Τα δικά μου ξετρελαίνονται και σχεδόν μια φορά την εβδομάδα θα τους τη φτιάξω για να την φάνε στο σχολείο. Προτιμώ την σπιτική εκδοχή της που την έχω φτιάξει με υλικά που τα έχω επιλέξει αντί για τα συντηρητικά και τις αμφιβόλου προελεύσεως έτοιμες ζύμες.

Για τη ζύμη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-8 γρ.)
1/2 κουτ. γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζ. χλιαρό νερό
2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το ζύμωμα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

300 γρ. μείγμα τριμμένου τυριού που λιώνει
100-150 γρ. μπάρμπεκιου σως
50 γρ. μπέικον / ζαμπόν
80 γρ. ψητοί κύβοι κοτόπουλο
½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Ανακατέψτε μία φορά και αφήστε το μείγμα σε ηρεμία για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4-6 λεπτά. Πλάστε μια μεγάλη μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου για 1-1½ ώρα.

Προετοιμάστε τη σχάρα για άμεσο μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά με θερμοκρασία σχάρας στους 175-230 °C. Βάλτε την κεραμική επιφάνεια για πίτσα να ζεσταθεί, για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε την. Τοποθετήστε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός κομματιού αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος πάνω στη ζεστή πλάκα. Ψήστε τη ζύμη με το καπάκι κλειστό, όσο το δυνατόν περισσότερο, 2-3 λεπτά. Ρίξτε τη μπάρμπεκιου σως και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού.

Στη συνέχεια, ρίξτε το τριμμένο μείγμα τυριού, το μπέικον/ ζαμπόν, τους ψητούς κύβους κοτόπουλου, το κρεμμύδι και ψήστε για 10 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.