Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο των παιδιών;

Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο των παιδιών;

kids-eatingΗ παιδική ηλικία έχει ιδιαίτερες ανάγκες και διατροφικές απαιτήσεις που πρέπει καθημερινά να καλύπτονται επισημαίνει η επιστημονική ομάδα διαιτολόγων του neadiatrofis.gr. Μάλιστα κάποια συστατικά αν δεν προσληφθούν ενδεχομένως να εμποδίσουν την ομαλή ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ας δούμε από ποιες τροφές μπορούμε να τα πάρουμε και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή ενός παιδιού :

- Γάλα και γιαούρτι: Αποτελούν την καλύτερη και πιο αφομοιώσιμη πηγή ασβεστίου για ένα παιδί, αλλά και πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνης D.

- Ψάρι και θαλασσινά: Περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φώσφορο και ψευδάργυρο.

kids-eating-vegetables- Κόκκινο κρέας: Αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη και την παροχή ενέργειας σε ένα παιδί.

- Φρούτα και λαχανικά: Προσφέρουν στο παιδί υδατοδιαλυτές βιταμίνες, που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό του σύστημα, προστατεύουν την καρδιά του και εμπλέκονται στη σωματική του ανάπτυξη.

- Όσπρια: Παρέχουν βιταμίνες συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για την ομαλή νευρομυική λειτουργία ενός παιδιού.

- Αυγό: Περιέχει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, καθώς επίσης και χολίνη, ένα δομικό συστατικό για τη σύνθεση των κυττάρων ενός παιδιού και όχι μόνο.

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι ένα σωστό διαιτολόγιο για ένα παιδί θα πρέπει τουλάχιστον να περιέχει  ποικιλία τροφών, συμπεριλαμβανόμενων σίγουρα όσων αναφέρθηκαν παραπάνω.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.