Αρχική InfoMommy Συμβουλές Ποιο λαχανικό δεν πρέπει να βράζουμε περισσότερο από 10΄ γιατί «χάνονται» οι ωφέλιμες ουσίες του;

Ποιο λαχανικό δεν πρέπει να βράζουμε περισσότερο από 10΄ γιατί «χάνονται» οι ωφέλιμες ουσίες του;

vegetables
Υπάρχει ένα λαχανικό που άλλοι το λατρεύουν, άλλοι το μισούν.

Ένα λαχανικό χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο όμως σε φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, νερό και βιταμίνη C.

Ο λόγος για το κουνουπίδι!

Αν είστε απ΄ τους οπαδούς του, σημειώστε ότι το βράσιμό του, μειώνει τα επίπεδα αυτών των ουσιών.

Αν το βράσετε 5 λεπτά: οι ωφέλιμες ουσίες του μειώνονται κατά 20% με 30%.

Με το βράσιμο 10 λεπτών, μειώνονται κατά 40% με 50%.

Ενώ βράζοντάς το 3 λεπτά, οι ωφέλιμες ουσίες μειώνονται κατά 75%.

Αν πάλι το μαγειρέψετε στο φούρνο μικροκυμάτων, τότε χάνει περισσότερο από το 50% των αντιοξειδωτικών του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.