Αρχική Γωνιά του μαθητή Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να λύνει προβλήματα πρόσθεσης και αφαίρεσης;

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να λύνει προβλήματα πρόσθεσης και αφαίρεσης;

081104-RE_6851_uVMSBzUCBu_lΑν το παιδί καταλάβει πώς μπορεί να λύνει προβλήματα με αριθμούς μέχρι το 5, καταλάβει δηλαδή πότε πρέπει να κάνει πρόσθεση και πότε αφαίρεση, τότε αυτή η γνώση θα το βοηθήσει να λύνει και προβλήματα με μεγαλύτερους αριθμούς στο μέλλον χωρίς δυσκολία.

Έτσι λοιπόν, όταν έχουμε χρόνο και διάθεση, μπορούμε να παίζουμε μαζί του ένα παιχνιδάκι- μικρής διάρκειας. (Γενικά θα πρέπει να ξέρουμε πως τα μικρά παιδιά κουράζονται εύκολα και η όποια δραστηριότητα θα πρέπει να κρατάει λίγο και να υπάρχει ποικιλία. ) Για παράδειγμα, βρισκόμαστε στο τραπέζι και τρώμε.

Ρωτάμε: Πόσα μεγάλα πιάτα έχει πάνω στο τραπέζι; Το παιδί λέει π.χ. 4. Πόσα μικρά; 2. Πόσα είναι όλα μαζί τα πιάτα; 6 . Παίρνουμε ένα πιάτο και το πάμε στο νεροχύτη. Πόσα πιάτα έχουν μείνει στο τραπέζι;

Το παιδί έχει μπροστά του τα πιάτα, τα βλέπει, τα μετράει και εύκολα βρίσκει την απάντηση. Εμείς του λέμε μπράβο. Αν αυτό το κάνουμε συχνά, για πέντε λεπτά καθημερινά, θα δούμε πως μετά από λίγο καιρό, το παιδί δε μετράει πλέον τα πιάτα και μας απαντάει κατευθείαν. Τότε μπορούμε να αρχίσουμε να του βάζουμε κάτι πιο δύσκολο. π.χ. Αν φέρναμε άλλα 2 πιάτα, πόσα θα γίνονταν; (Εδώ το κόλπο είναι να μην τα φέρουμε τα πιάτα στ' αλήθεια, αλλά να το αφήσουμε να μαντέψει) Αν δυσκολευτεί τότε του τα φέρνουμε και το βάζουμε να τα μετρήσει.

Όσο προχωράει και βελτιώνεται, του βάζουμε και λίγο δυσκολότερα. Προσοχή! Για να μην απογοτεύεται, θα πρέπει το παιχνίδι να τελειώνει πάντα με επιτυχία!

Το ίδιο παιχνίδι μπορούμε να κάνουμε με τα αυτοκινητάκια ή τις κούκλες του, με τα λουλούδια στο βάζο του τραπεζιού κτλ.

Ο μύθος του «είμαι κακός στα μαθηματικά»: Τι ισχύει τελικά στον κόσμο των αριθμών;

Λέξεις- κλειδιά για να κατανοήσουν τα παιδιά τις μαθηματικές πράξεις

«Δεν καταλαβαίνω τίποτα…» Βοηθώντας το παιδί να κατανοήσει τα μαθηματικά


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.