Αρχική InfoMommy Σχέσεις Πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το συναίσθημα του νικητή μέσα μας;

Πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το συναίσθημα του νικητή μέσα μας;

Σε προηγούμενα άρθρα αναφέραμε τη σημασία των στόχων και το #1 συστατικό της επιτυχίας. Πλέον ξέρεις γιατί πρέπει να να βάζεις στόχους, ξέρεις γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα σου.

Γράφει ο Μανώλης Ισχάκης, NLP Life Coach, ιδρυτής του συστήματος επιτυχίας και συγγραφέας του βιβλίου NLP! Το κλειδί του μυαλού μας και του audiobook NLP! Ανακαλύπτοντας την προσωπική μου δύναμη.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για εσένα; Ποιο είναι αυτό που πρέπει να μάθεις και να εκπαιδευτείς, ώστε να μπορείς να διατηρείς το συναίσθημα του νικητή συνεχώς μέσα σου, ώστε να κερδίσεις το παιχνίδι της ζωής; Προτού αναφέρω το δεύτερο συστατικό της επιτυχίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου μια ιστορία. Οι ιστορίες μου αρέσουν γιατί οι άνθρωποι μαθαίνουμε πιο εύκολα και κάνουμε συνδέσεις που μας εξυπηρετούν, προκειμένου να ευθυγραμμιστούμε με τους στόχους μας και τελικά να τους πετύχουμε.

Φαντάσου λοιπόν, ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα δάσος. Έχεις πάει στο δάσος για να κάνεις ελεύθερη κατασκήνωση. Είστε μια πανέμορφη και χαρούμενη παρέα. Τραγουδάτε. Γελάτε. Ξεχνάτε! Και κάπως έτσι σας παίρνει ο ύπνος την πρώτη φορά που ακούτε τους στίχους από ένα όμορφο και αγαπημένο σας τραγούδι. Χρειάζονται λίγες ώρες για να ξημερώσει. Ένας όμορφο ήλιος βρίσκεται πάνω ψηλά. Τα πουλάκια τραγουδούν. Οι μυρωδιές αγκαλιάζουν όλο σου το σώμα και μια αίσθηση χαράς γεμίζει την ψυχή σου. Τι πιο όμορφο να ξυπνάς κάθε μέρα έτσι;

Έτσι, σηκώνεσαι να πας να περπατήσεις με την παρέα σου και να ξεναγηθείτε στο δάσος. Ξαφνικά, εκεί που περπατάτε, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια αρκούδα πίσω σας που ίσως δεν έχει και τις καλύτερες διαθέσεις για εσάς. Τότε αρχίζετε να τρέχετε... και να τρέχετε... και να τρέχετε... μέχρι που βλέπετε μακριά στα 300 μέτρα να υπάρχει μπροστά γκρεμός, αριστερά δρόμος και πιο κοντά σε σχετικά πυκνή διάταξη κάποια δέντρα.

Εσύ τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή; Θα κοιτάξεις τα δέντρα; Θα κοιτάξεις τον γκρεμό; Ή θα κοιτάξεις πού είναι το κενό ανάμεσα στα δέντρα και πού υπάρχει διάδρομος μπροστά και αριστερά για να συνεχίσεις να τρέχεις; Γιατί αποφάσισες να κοιτάξεις ανάμεσα στα δέντρα; Και μπροστά αριστερά;

Αυτός είναι ο λόγος που η εστίαση είναι το #2 πιο σημαντικό στοιχείο για να πετύχεις στη ζωή σου.

Είτε εστιάζεις στα προβλήματα, είτε στις δυσκολίες, είτε στους περίεργους, ένα είναι το σίγουρο: Θα σπάσεις το κεφάλι σου στο δέντρο. Δεν έχεις καμία ελπίδα. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στη λύση. Πρέπει να μάθεις να εστιάζεις στο σημείο που θέλεις να πας. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν καν να σκεφτούν ότι υπάρχει λύση. Ξέρεις γιατί; Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί ποτέ δεν εκπαίδευσαν αυτόν τον μυ μέσα στο μυαλό τους. Το μυαλό είναι σαν το σώμα. Εάν δεν περπατήσω ποτέ, τότε τα πόδια μου θα είναι ατροφικά. Εάν ξεκινήσω να περπατώ κάποια στιγμή θα δυναμώσουν. Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό. Κάποιες δεξιότητες έχουν ατροφήσει από την αγυμνασιά. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου χρειάζεται να αποφασίσεις να γυμνάσεις εκείνα τα μέρη του μυαλού σου που θα σου δώσουν πρόσβαση στις επιλογές, στις λύσεις και στη δύναμη σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.