Αρχική Infokids Συνταγές Πρασόρυζο με φέτα

Πρασόρυζο με φέτα

Σήμερα σας προτείνουμε ένα παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής γαστρονομίας που φτιάχνεται με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, δεν έχει μπελαλίδικη διαδικασία και είναι έτοιμο μέσα σε ένα μισάωρο. Ο λόγος λοιπόν για το πρασόρυζο. Θα το τιμήσετε;

Υλικά:

6 πράσα καθαρισμένα
1 ντομάτα στον τρίφτη
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. φέτα θρυμματισμένη
λίγα φυλλαράκια φρέσκο σέλινο
1 σπιτικός ζωμός λαχανικών
1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθεί καλά και να γίνει διάφανο. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τα φέρνουμε μια βόλτα. Προσθέτουμε στο φαγητό το ρύζι, τη ντομάτα, τον σπιτικό ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, το σέλινο, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Βάζουμε στο φαγητό 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, απαλά, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά και να χυλώσει το πρασόρυζο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.