Αρχική Infokids Συνταγές Ρεβιθάδα με κιμά

Ρεβιθάδα με κιμά

Chickpeas-with-Ground-MeatΌσπρια και κρέας ένα άκρως θρεπτικός συνδυασμός που πρέπει να ενταχθεί στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Υλικά

500 γραμμ. ρεβίθια
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 καρότο τριμμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα. Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό και σερβίρουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.