Αρχική Infokids Συνταγές Ριζότο με κοτόπουλο καρμπονάρα

Ριζότο με κοτόπουλο καρμπονάρα

Γρήγορο και εύκολο φαγητό που τα παιδιά θα λατρέψουν.

Υλικά (για 4 μερίδες)

2 κουτ. ελαιόλαδο
300 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε 4 λεπτές φέτες
140 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. ρύζι για ριζότο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
700-800 ml ζωμός κοτόπουλου ζεστός
100 γρ. αρακάς
25 γρ. τριμμένη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε το κοτόπουλο για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε το ζαμπόν ή το μπέικον, ώσπου να ροδίσει και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ρύζι και τηγανίζετε για 1 λεπτό. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 2 λεπτά, ώσπου να απορροφηθεί όλο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και προσθέτετε τον ζωμό, λίγο-λίγο, ανακατεύοντας και μέχρι να απορροφηθεί όλος. Μόλις μαλακώσει ελαφρά το ρύζι, κόβετε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο, το προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με τον αρακά, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά, πασπαλίζετε την παρμεζάνα και σερβίρετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.