Ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές

Το ριζότο είναι ένα πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις και αποτελεί μια γαρνιτούρα που πάει σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος.

Υλικά:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
2 φλ. ρύζι για ριζότο
1 φλ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το ζωμό:
1 κρεμμύδι
1 καρότο
λίγα κλαράκια από μυρωδικά

Εκτέλεση

Βράζουμε όλα τα φλούδια από τα λαχανικά με 3 λίτρα νερό και λίγο αλάτι, για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό ζεστό στην κατσαρόλα. Μετράμε το ζωμό και το ρύζι. Η αναλογία πρέπει να είναι 3 φλιτζάνια ζωμός για1 φλιτζάνι ρύζι. Δηλαδή αν μετρήσουμε 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι θα χρειαστούμε 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέσα σε μια κατσαρόλα για δύο λεπτά. Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Ανακατεύουμε συνεχώς για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τη φέτα, τα ντοματίνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ακόμα ζωμό και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σταθεί για 5-6 λεπτά. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.