Αρχική Infokids Αποδράσεις Road trip: Πούλια, Ιταλία

Road trip: Πούλια, Ιταλία

Στο Zoosafari θα οδηγήσετε δίπλα στα άγρια ζώα, θα ταϊσετε τις καμηλοπαρδάλεις και τα παιδιά θα πιστέψουν ότι βρίσκονται κάπου στην Αφρική. Στη συνέχεια το μεσαιωνικό Αλμπερομπέλο θα σας ταξιδέψει στο χρόνο ενώ στο Πολινιάνο θα κάνετε την πρώτη σας βουτιά.
Όλοι αυτή την εποχή έχουμε τάσεις φυγής. Για να μη φύγετε από τη χώρα μια και καλή, αξίζει να ξοδέψετε λίγα από τα χρήματα που έχετε προγραμματίσει για καλοκαιρινές διακοπές, σε ένα τριήμερο ταξίδι που θα μείνει και σε σας και στα παιδιά σας αξέχαστο, χωρίς να είναι πανάκριβο.

Γρήγορα απέναντι
Από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα θα περάσετε στο Μπάρι με τα υπερσύγχρονα φέριμποτ. Με μια εύκολη αναζήτηση τιμών θα μπορέσετε να αποφασίσετε αν σας συμφέρει να πάρετε το δικό σας αυτοκίνητο ή είναι οικονομικότερο να νοικιάσετε κάποιο στο Μπάρι. Το ταξίδι διαρκεί 14½ ώρες, αναχωρώντας από Πάτρα στις 18.00 και φτάνοντας στο Μπάρι στις 07.30 ώρα Ιταλίας (μία ώρα πίσω από Ελλάδα). Η απόσταση από το Μπάρι στο Aλμπερομπέλο είναι περίπου 40 με 45 λεπτά σε δρόμο καλό χωρίς στροφές και ανηφόρες.

Από το Μπάρι θα ακολουθήσετε τον αυτοκινητόδρομο προς Πρίντεζι και στο ύψος της παραλιακής Μονόπολι θα ακολουθήσετε τον άνετο επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Αλμπερομπέλο. Η διαδρομή είναι από τις πιο όμορφες της ιταλικής υπαίθρου. Το βλέμμα ξεκουράζεται στην γκριζοπράσινη θάλασσα των ελαιόδεντρων, μικροί χωματόδρομοι οδηγούν σε απομονωμένα αγροκτήματα και μικρά οικογενειακά τυροκομεία. Κάθε τόσο τραβούν την προσοχή ένα ή δύο μαζί ιδιόμορφα κτίσματα, πέτρινα, χαμηλά, με κωνικές στέγες φτιαγμένες από πέτρες τοποθετημένες κυκλικά, έτσι ώστε το κάθε επίπεδο να στηρίζει το ανώτερό του, καταλήγοντας στην κορυφή του κώνου. Οι περιβόητοι Τρούλοι της Πούλιας βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες τις επαρχίες της, από τα περίχωρα του Μπάρι και του Μπρίντεζι μέχρι τον Τάραντα, την πιο γνωστή ελληνική πόλη της Μάνια Γκρέτσια, με χαρακτηριστικότερο τόπο συγκέντρωσής τους το Aλμπερομπέλο, την ονομαζόμενη Πρωτεύουσα των Τρούλων.

Αλμπερομπέλο: τα σπιτάκια των νάνων!


Το μεσαιωνικό χωριόΑλμπερομπέλο έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Αν επισκεφθείτε τη Νότια Ιταλία, ένα πέρασμα από εκεί είναι επιβεβλημένο! θα σας μαγέψει από το πρώτο βλέμμα. Οι trulli, τα σπίτια με το κωνικό σχήμα που θυμίζουν το σπιτάκι των εφτά νάνων έχουν μακρά ιστορία. Το όνομά τους προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη turris ή από τον ελληνικό θόλο. Στον 16ο αιώνα αυτή η περιοχή ονομαζόταν χαρακτηριστικά “Το Δάσος” και προσφέρθηκε σαν δώρο από τον Φερδινάνδο της Αραγωνίας στον Οίκο των Aκουαβίβα του Κονβερσάνο για τις απώλειες που είχαν υποστεί κατά την υπεράσπιση της χώρας από τις επιδρομές των Τούρκων. Οι χωρικοί που κατέκλυσαν “το Δάσος” για να καλλιεργήσουν την πλούσια γη, ήταν ευνοημένοι ως προς τη σοδειά, αφού μόνο ένα πολύ μικρό μερίδιό της αποδιδόταν ως δασμός. Όμως δεν τους επέτρεπαν να έχουν μόνιμη ιδιοκτησία, γι αυτό κατασκεύασαν αυτά τα πρόχειρα αλλά εργονομικά καταλύματα για να προστατευτούν από το κρύο και τη ζέστη.
Οι ενδιαφέρουσες διαδρομές στα δρομάκια θα σας οδηγήσουν στην περιοχή Rione Monti όπου βρίσκονται περίπου χίλιοι trulli.
Επειδή η βόλτα θα σας κουράσει, θα θελήσετε λίγη θαλασσινή αύρα και ίσως μια βουτιά. Θα κατευθυνθείτε λοιπόν στην ακτή της Αδριατικής με προορισμό τη γοητευτική κωμόπολη Poligniano a mare. Χτισμένη πάνω σε βραχώδεις ακτές, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τα κατάλευκα σπίτια που ακροβατούν πάνω στα βράχια. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν θαλάσσιες σπηλιές προς εξερεύνηση, αλλά και μικρές αμμώδεις ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά.

Zoosafari: Για το χατίρι των παιδιών
Κι επειδή τα παιδιά σας θα αγωνιούν να δουν από κοντά τα λιοντάρια είναι βεβαιο ότι θα χρειαστεί να περάσετε μια ολόκληρη μέρα στο οργανωμένο πάρκο Zoosafari, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Poligniano, κοντά στην πόλη Fasano. Μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα ζώα αλλά και να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες. Είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείτε όσο και τα παιδιά. Η περιήγησή σας γίνεται με το αυτοκίνητο και σας συστήνουν να κλείσετε τα παράθυρα μόνο όταν διασχίζετε περιοχές με άγρια σαρκοφάγα ζώα. Σε όλη τη διαδρομή ζώα της στέπας θα τριγυρνούν χαλαρά γύρω σας και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.zoosafari.it
- Χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι σας στην περιοχή της Απουλίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.viaggiareinpuglia.it
Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια ξεχωριστή εμπειρία αναζητήστε κάποιο αυθεντικό αγροτόσπιτο, θα βρείτε πλήρη κατάλογο στην ιστοσελίδα: www.agriturismo.it


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.