Αρχική Infokids Συνταγές Ρολάκια κεφτέ με μελιτζάνα

Ρολάκια κεφτέ με μελιτζάνα

eggplant_rolls2 Η μελιτζάνα είναι το λαχανικό του καλοκαιριού. Ανήκει στην κατηγορία των τροφών που πρέπει να καταναλώνονται σε αφθονία καθώς προάγει τον αμυντικό μηχανισμό του σώματός μας κατά της επικίνδυνης δράσης των ελευθέρων ριζών. Εντάξτε τη στο διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών μέσα από έξυπνες συνταγές. Δοκιμάστε λοιπόν, ρολάκια κεφτέ με μελιτζάνα και κάντε τα παιδιά να την αγαπήσουν!

Υλικά

500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
200 γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 φλ. του καφέ γάλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μακρόστενες φέτες

Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει έως ότου δέσει και χυλώσει για περίπου 15-17 λεπτά.

Κεφτέδες: Στραγγίζουμε με το χέρι καλά το ψωμί και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το γάλα και ζυμώνουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 8-10 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Μελιτζάνες: Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Κατόπιν τις αφήνουμε και πάλι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι.

Σύνθεση: Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μία φέτα μελιτζάνας και τοποθετούμε στη μία άκρη ένα κεφτεδάκι. Τυλίγουμε σε ρολό και το κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τρώγονται ζεστά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.