Αρχική Infokids Συνταγές Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί

Ρολάκια κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί

roasted-chicken-with-spinach-yogurt-pine-nuts-and-cheese Το κυριακάτικο τραπέζι του καλοκαιριού θέλει ένα ελαφρύ και άκρως θρεπτικό γεύμα. Τι καλύτερο λοιπόν από ρολάκια κοτόπουλο με σπανάκι και τυρί.

Υλικά:

4 σνίτσελ κοτόπουλο
300 γραμμ. σπανάκι πλυμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
8 φέτες έμενταλ
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1.2 φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και εν συνεχεία προσθέτετε το σπανάκι. Αφήνετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με τον άνηθο και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Βάζετε σε κάθε σνίτσελ 2 φέτες τυρί και μοιράζετε το σοταρισμένο σπανάκι και την παρμεζάνα. Τυλίγετε τα σνίτσελ ρολό και τα κόβετε σε 3 μέρη. Τα βάζετε σε ένα ταψί κάθετα, ρίχνετε το κρασί, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν δείτε πώς αρχίζουν να στεγνώνουν εξωτερικά, σκεπάστε τα με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Όταν ψηθούν καλά τα ρολάκια, τα σερβίρετε στο πιάτο και τα περιχύνετε με τη σάλτσα από το ταψί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.