Σαλάτα χωριάτικη με κριθαράκι

Σήμερα αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας οπότε και εμείς σας δείχνουμε πώς να φτιάξετε μια light και θρεπτική σαλάτα. Η χωριάτικη σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας “παντρεύεται” ιδανικά με το κριθαράκι!

Υλικά:

Για τη σαλάτα ζυμαρικών:

5 φλιτζάνια βρασμένο κριθαράκι
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα αγγούρια, χωρίς σπόρους
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
αλάτι
πιπέρι

Για το dressing:

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα δοχείο ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, την μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι ​​και μαύρο πιπέρι. Ασφαλίστε το καπάκι του δοχείου σφιχτά και ανακινείστε ζωηρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ή ότι χρειάζεται.

Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κριθαράκι, το αγγούρι, τα ντοματίνια, την φέτα, τα κρεμμύδια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω σε ψιλόβροχο το dressing. Δοκιμάζουμε την σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. Σερβίρουμε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Κοτόπουλο λεμονάτο με κολοκυθάκια

Μακαρονοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι

Ριζότο με ντομάτες, φέτα και ελιές