Αρχική Νέα Σάλος από την καταγγελία Λοβέρδου: “Ο Κατρούγκαλος άλλαξε το νόμο μου και οι παιδεραστές παραμένουν στα σχολεία”

Σάλος από την καταγγελία Λοβέρδου: “Ο Κατρούγκαλος άλλαξε το νόμο μου και οι παιδεραστές παραμένουν στα σχολεία”

loverdos-andreasΒαριές καταγγελίες κατά της κυβέρνησης έκανε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τροποποίηση από τον υπουργό Εσωτερικών διατάξεων που αφορούν σε εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδεραστίας.

Οπως υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή, τροποποιήθηκε ο νόμος που ο ίδιος είχε θεσπίσει με τον οποίων ετίθεντο αμέσως εκτός σχολείων όσοι εμπλέκονται σε υπόθεση παιδεραστίας. Ετσι, ενώ με βάση το νόμο Λοβέρδου, εκπαιδευτικός ο όποιος καταγγέλλονταν για τέτοια υπόθεση, ετίθετο εκτός σχολικών αιθουσών, πλέον με την τροποποίηση Κατρούγκαλου, θα απομακρύνεται μόνο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει «αθλιότητα» αυτή την λογική και θεωρεί ως «αυτουργό» το υπουργείο Εσωτερικών. Οπως είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «άλλαξαν το νόμο μου για την άμεση θέση εκτός σχολείων των εμπλεκομένων σε παιδεραστία. Αθλιότητα!!! Υπουργείο Εσωτερικών ο αυτουργός».

Πρόσθεσε ότι η τροποποίηση έγινε στο νόμο Κατρούγκαλου: «Στο άρθρο 3 παράγραφος 3 του νόμου Κατρούγκαλου προβλέπεται ότι ο παιδεραστής θα μένει στην τάξη έως να ασκηθεί ποινική δίωξη»! Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, δεν παρέχεται «καμία άμεση προστασία στα παιδιά» αλλά η κυβέρνηση έχει «μέριμνα μόνο για την κατάχρηση δικαιώματος του εμπλεκόμενου σε παιδεραστία».

«Επειδή είστε φίλοι των δικαιωμάτων; Μα αυτοί το καταπάτησαν το δικαίωμα αυτό» τόνισε στην ομιλία του. Την ώρα μάλιστα που ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, μπήκε στα θεωρεία για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση μια ομάδα μαθητών από σχολείο. «Σ’ αυτά τα παιδάκια που τώρα τα χειροκροτάτε, θα τους αφήνετε για μήνες στις αίθουσες έναν παιδεραστή. Αποφασίστε: Είστε με τα παιδιά ή μ’ αυτούς;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στην πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος.

Λίγο αργότερα, ανήρτησε την άποψή του και στο twitter.

loverdos1_4

loverdos2_7


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.