Αρχική InfoMommy Νέα Σεμινάριο «Κοπές Λαχανικών & Σωστό Μαγείρεμα» με τον Γιάννη Λουκάκο (2/10)

Σεμινάριο «Κοπές Λαχανικών & Σωστό Μαγείρεμα» με τον Γιάννη Λουκάκο (2/10)

loukakos1_h_633_451

Αυτό το μάθημα θα είναι ξεχωριστό, διότι εκτός από μαγειρική, θα μάθετε και ... κάποιες λέξεις στα Γαλλικά! Γνωρίζετε π.χ. τι σημαίνει μπρουνουάζ, ζουλιέν και σιφονάντ; Eίναι όροι που αφορούν στην κοπή των λαχανικών. Σας φαίνονται περιττοί; Δεν είναι καθόλου. Πρόκειται για μερικές από τις βασικότερες γνώσεις ενός μάγειρα. Οι διάφοροι τρόποι κοπής είναι πολύ βασικοί για την εκτέλεση συνταγών με επιτυχία και παράλληλα είναι συνυφασμένοι με τη σωστή χρήση του μαχαιριού στην κουζίνα. Γι'αυτό και ένα τέτοιο hands-on μάθημα είναι ότι πιο βασικό, απαραίτητο και χρήσιμο σε κάθε μάγειρα!

Η εξοικείωση με το μαχαίρι είναι από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχετε. Κάθε επαγγελματίας σεφ από εκεί ξεκινά την εκπαίδευσή του και το ίδιο πρέπει να ισχύει και για κάθε ερασιτέχνη. Ο σωστός χειρισμός του μαχαιριού κάνει τη μαγειρική πιο εύκολη, πιο γρήγορη και - το βασικότερο - πιο ασφαλή από μικροατυχήματα, ενώ ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο αυτού που κατέχει την ανάλογη δεξιότητα. Σ' αυτό το μάθημα, θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να αποκτήσετε θεωρητικές γνώσεις για τη σωστή πρακτική του μαχαριού και τις κοπές λαχανικών, αλλά και να τις εξασκήσετε αμέσως! Θα έχετε στη διάθεσή σας μπόλικα λαχανικά, όπως κρεμμύδια, πατάτες, καρότα, μυρωδικά, ακόμα και φρούτα για να εξοικειωθείτε με την κάθε τεχνική. Φυσικά, με αυτά τα κομμένα από τα χεράκια σας λαχανικά και φρούτα, θα μαγειρέψετε συνταγές- έκπληξη, μαθαίνοντας από το σεφ πώς να τα αξιοποείται με τον καλύτερο τρόπο σε πιάτα αλλά και πώς να αποθηκεύετε ό,τι περισσεύει. Εδώ θα διαπιστώσετε ότι στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, αφού όλα τα υλικά μπορούν να φανούν χρήσιμα και ν'αναδειχθούν σε νοστιμιές.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μάθετε μαζί μας :

• Ποιο είδος μαχαιριού είναι το κατάλληλο για να κόψουμε λαχανικά

• Γιατί είναι απαραίτητη η επιφάνεια κοπής και πώς τη χρησιμοποιούμε με ασφάλεια

• Πως κρατάμε το μαχαίρι και ποια είναι η σωστή και ασφαλής κίνηση του χεριού μας.

• Ποιες είναι οι βασικές κοπές των λαχανικών και που τις χρησιμοποιούμε

• Πως διατηρούμε και αποθηκεύουμε τα λαχανικά που κόβουμε

• Πώς μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε τις κοπές των λαχανικών σε συνταγές

• Πώς διατηρούμε καλά ακονισμένα και κοφτερά τα μαχαίρια μας

ΠΟΤΕ: Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, 18.00-20.30.

ΠΟΥ: Ομήρου 18, Χαλάνδρι

Για να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: www.yiannislucacos.gr/seminar/5393/kopes-lahanikon-sosto-mageirema#.UkWPAYb8GAk


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.