Αρχική InfoMommy Υγεία Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση - Ψευδοπερίοδος

Συμπτώματα εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση - Ψευδοπερίοδος

Κι όμως, ο οργανισμός των γυναικών μπορεί να επιδοθεί σε ένα «παιχνίδι ορμονών» που ονομάζεται ψευδοπερίοδος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γυναικών που αναφέρουν ότι έχουν περίοδο, όμως κατ’ ουσία δεν υφίσταται πραγματική έμμηνος ρύση, αναφέρει ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος. Συνήθως, η ψευδοπερίοδος κάνει την εμφάνισή της με τα εξής συμπτώματα:

– Η περίοδος έρχεται κάποιες ημέρες νωρίτερα από εκείνη που περιμένατε.
– Υπάρχει αλλαγή στο χρώμα του αίματος, συνήθως είναι πιο σκούρο.
– Κρατά λιγότερες ημέρες από την κανονική της διάρκεια.
– Υπάρχει μειωμένη ροή αίματος από τη συνηθισμένη.

Στην εγκυμοσύνη

Οι περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν την έννοια της ψευδοπεριόδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιας και τότε υπάρχει πολύ μεγάλη διακύμανση ορμονών. Έτσι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αρκετές γυναίκες να έχουν ένα ή και περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται την εγκυμοσύνη τους κατά τους πρώτους μήνες. Εάν όμως, κατά τη διάρκεια της διαπιστωμένης εγκυμοσύνης, παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή ή εμφανιστεί αίμα, τότε θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον γυναικολόγο σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.