Σορμπέ κεράσι

Το καλοκαίρι δεν σταμάταμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις παγωτού και σορμπέ. Είναι ένας εύκολος τρόπος να δροσιστούμε αλλά να γλυκαθούμε.

Εμείς λατρεύουμε ιδιαιτέρως τις σπιτικές συνταγές και κάθε φορά πειραματιζόμαστε παρέα με τα παιδιά για να φτιάξουμε ευφάνταστες γεύσεις.

Το Σαββατοκύριακο φτιάξαμε ένα απίθανο σορμπέ κεράσι. Μας είχαν περισσέψει μπόλικα κεράσια και όσο να ναι η επιθυμία μας για κάτι δροσιστικό ήταν έντονη. Μια γεύση που σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά

170 ml νερό
1 κλωναράκι βανίλιας
30 ml χυμός λεμονιού
1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
400 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένετε τα κεράσια καλά κάτω και απλώστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα και σκουπίστε τα.Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή, αφαιρέστε τα κουκούτσια απ’ όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στο μούλτι και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη και το 1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο στη μέση, το βράζετε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανη και ακολουθήστε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.

Έπειτα αφήστε να παγώσει το σορμπέ. Θα πάρει γύρω στις 2 ώρες.Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης:

Λεμονάτο κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Μακαρονάδα με λαχανικά αλά κρεμ

Παγωτό φυστικοβούτυρο με μερέντα