Αρχική Infokids Συνταγές Σουφλέ καρότου

Σουφλέ καρότου

Θέλετε να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά και να μην τους σερβίρετε καθημερινά μόνο κρέας; Τότε δεν έχετε παρά να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και με όπλο τη δημιουργικότητα και τα λαχανικά κάθες εποχής να δημιουργήσετε πρωτότυπα και κυρίως παιχνιδιάρικα πιάτα που θα κάνουν τα λαχανικά να είναι άκρως ελκυστικά αλλά και πεντανόστιμα. Εμείς επιστρατεύουμε τη λύση του σουφλέ και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Με βασικό μας συστατικό τα καρότα θα φτιάξουμε ένα πορτοκαλί πειρασμό. Είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα καροτίνης (προβιταμίνης Α).Προσέξτε μόνο να μην τα παραμαγειρεύετε, για να διατηρείτε καλύτερα τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Κι επειδή τα καρότα έχουν λιποδιαλυτές ουσίες, οι θρεπτικές του ουσίες απορροφώνται καλύτερα με την προσθήκη λαδιού.

ΥΛΙΚΑ

8 καρότα, καθαρισµένα και κοµµένα σε κοµµάτια
αλάτι
πιπέρι
6 κρόκοι + 8 ασπράδια αβγών
100 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον (για την επάλειψη του σκεύους)
100 γρ. αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το πασπάλισµα του σκεύους)
250 ml γάλα
2 κ.σ. τυρί της αρεσκείας µας, τριµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα µε νερό, σε δυνατή φωτιά, βράζουµε τα καρότα, µαζί µε λίγο αλατοπίπερο, για περίπου 20 λεπτά. Μόλις µαλακώσουν, τα στραγγίζουµε και τα λιώνουµε µε ένα πιρούνι, ώστε να γίνουν πουρές. Προσθέτουµε τους κρόκους και ανακατεύουµε καλά µέχρι να ενσωµατωθούν στον πουρέ. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 210°C.Σε άλλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, λιώνουµε το βούτυρο, προσθέτουµε το αλεύρι και ανακατεύουµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουµε το γάλα λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς για να µη σβολιάσει. Χαµηλώνουµε την ένταση της φωτιάς στο µέτριο και αφήνουµε το µείγµα να µαγειρευτεί για 5-8 λεπτά, έως ότου πήξει. Προσθέτουµε το τυρί και τον πουρέ του καρότου, ανακατεύουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε µια στρογγυλή φόρµα για σουφλέ. Στον κάδο του µίξερ, χτυπάµε τα ασπράδια σε σφιχτή µαρέγκα και προσθέτουµε το µείγµα των υπόλοιπων υλικών σιγά σιγά, σε µικρές ποσότητες, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουµε το µείγµα στη φόρµα και ψήνουµε για 30 λεπτά. Σερβίρουµε το σουφλέ ζεστό, λίγα λεπτά αφότου βγει από τον φούρνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.