Αρχική Infokids Συνταγές Σουφλέ τυριών

Σουφλέ τυριών

Ελάτε να φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για το μεσημεριανό μας. Το σουφλέ πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπες καθώς μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά. Φουσκωτό, λαχταριστό και πολύ αφράτο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

150 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)
250 ml γάλα
4 αβγά
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Χωρίζουμε τα αβγά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και σκορπάμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά 2'-3', μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Τότε ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αβγοδάρτη μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος για σουφλέ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, πολύ σφιχτή και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα (που έχει μισοκρυώσει), ανακατεύοντας απαλά. Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος και βάζουμε στο φούρνο για 15΄, μετά δυναμώνουμε στους 220ο-230ο C και ψήνουμε για 10' ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως, πριν "πέσει" το σουφλέ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.