Σούπα με φασόλια, κοτόπουλο και λαχανικά

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που συνεχίζουν να επικρατούν στη χώρα μας επιβάλλουν να τρώμε σούπες για να είμαστε ζεστοί. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά δεν τις πολυσυμπαθούν αλλά με λίγο πειραματισμό και ανατρεπτικές συνταγές που ξεφεύγουν από την κλασική πρόταση σερβιρίσματος και είναι κάτι παραπάνω από ένα νερόβραστο φαγητό. Σερβίρετε σούπες βελουτέ που συνδυάζονται μοναδικά με τα λαχανικά της εποχής. Να θυμάστε ότι η πατάτα, το καρότο, το κουνουπίδι, το μπρόκολο δίνουν από μόνα τους πυκνή υφή στη σούπα όταν πολτοποιηθούν.

Υλικά

500 γρ. άσπρα ξερά φασόλια
1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ κιλό άσπρο λάχανο τριμμένο
300 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μερίδα Ζωμός Κότας
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα για το σερβίρισμα
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό για 20΄. Σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λάχανο και το καρότο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο σκεύος τα φασόλια και τη μερίδα του ζωμού. Προσθέτουμε ανάλογο νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 45΄ περίπου. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή καρυκεύοντας με την πάπρικα.