Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Συναυλία Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας στην Τεχνόπολη (10/7)

Συναυλία Αλληλεγγύης και Υποστήριξης του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας στην Τεχνόπολη (10/7)

+Σ_Η+¦_Δ+- _Δ_Ζ+_+-_Ζ+¬+¦+-_Γ 10 +β+¬_Ζ+¬+¦+¬_Ζ_+ν+__Θ+_+¬_Α+¬+¬+¦_Γ_ +-+¦+¦_Β_Ν +-_Β_Θ+_+ψ+¬Ο Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (Πανεπιστημίου 56 & Εμμ. Μπενάκη 9) και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αθήνας - ΚΙΦΑ (Κάνιγγος 33) συγκροτούν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Συγκεκριμένα, στον Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού συγκεντρώνουμε και διανέμουμε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και συναφή είδη, χρηστικά αντικείμενα κλπ) και βιβλία · οργανώνουμε, επίσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο ΚΙΦΑ, 100 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και υποστηρικτικό προσωπικό, προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όλες οι δραστηριότητες αλληλεγγύης γίνονται σε εθελοντική βάση, υποστηρίζονται από ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο ευαίσθητων πολιτών και είναι αυτοχρηματοδοτούμενες.

Τρεις σημερινοί εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού συναντούν την νεότερη γενιά του σε ένα κοινό ρεσιτάλ αλληλεγγύης και υψηλής αισθητικής την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Ο Γιώργος Ανδρέου, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες, από τους κύριους συντελεστές της μεγάλης ανάπτυξης του έντεχνου τραγουδιού στη δεκαετία του ΄90, θα βρεθεί επί σκηνής με δύο εξίσου σημαντικές σύγχρονες ερμηνεύτριες : την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Μελίνα Κανά. Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, μας έχουν χαρίσει μεγάλες επιτυχίες κατά την κοινή πορεία τους. Με τη Μελίνα Κανά είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δρόμοι τους - δρόμοι της κοινής αισθητικής και του ονείρου.

Οι τρεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τρία νέα παιδιά, που ήδη διεκδικούν τη δική τους θέση στο στερέωμα της έντεχνης ελληνικής τραγουδοποιίας. Την Ευτυχία Μητρίτσα παρουσίασε ο Γιώργος Ανδρέου όταν επιμελήθηκε την παραγωγή του ντεμπούτου ''Μυστικού Προορισμού'' της. Τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη και τη Μαρία Παπαγεωργίου, από τα πιο δυνατά καλλιτεχνικά ζεύγη της νέας γενιάς, τους γνωρίσαμε μέσα από την Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και σύντομα ξεχώρισαν για το ταλέντο και την προσωπική τους γραφή.

Έξι καλλιτέχνες στη σκηνή, σε μία μουσική σκυταλοδρομία αλληλεγγύης. Έξι πρόσωπα σε όλους τους ρόλους μιας μουσικής παράστασης! Στήνουν μαζί ένα μουσικό δρώμενο, όπου οι ίδιοι παράγουν τον ήχο (πιάνο, αρμόνια, κιθάρες, ακορντεόν, τζουράδες, μεταλλόφωνα, κρουστά) και τραγουδούν. Προτείνουν τραγούδια τους, διασκευάζουν τραγούδια άλλων που αγαπούν, μπερδεύουν γλυκά εποχές και ήχους, προσωποποιώντας τη διαδρομή από την ιδιωτική έκφραση στη δημόσια ενσάρκωση, από την κληρονομιά στην ανταπόδοση, από την παράδοση στο σήμερα.

Τραγουδούν:
Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευτυχία Μητρίτσα

Τιμή Εισιτηρίου: 8 ευρώ

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι,
2103475518, 2103453548


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.