Αρχική Γωνιά του μαθητή Τα greeklish και το πρόβλημα της ανορθογραφίας των μαθητών

Τα greeklish και το πρόβλημα της ανορθογραφίας των μαθητών

Eίναι αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι η χρήση των «greeklish» έχει επηρεάσει δραματικά την ορθογραφία των νέων. Ως καθηγήτρια, καθημερινά παρατηρώ ότι οι μαθητές έχουν την τάση να γράφουν ανορθόγραφα. Παρόλο που διδάσκω την αγγλική γλώσσα και η ανορθογραφία των μαθητών στα ελληνικά δε θα έπρεπε να με απασχολεί, εν τούτοις με ενοχλεί να βλέπω τους νέους να μην ενδιαφέρονται για την ορθογραφία τους.

Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι οι αντιδράσεις των μαθητών όταν δέχονται μια παρατήρηση για την ορθογραφία τους. Η πλειονότητα θεωρεί το γεγονός ως ασήμαντο, ενώ κάποιοι εισηγούνται την κατάργηση της ελληνικής και τη χρήση των «greeklish». Τότε είναι που θυμάμαι τα λόγια του κ. Γ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος αναφερόμενος στην επικινδυνότητα της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», δήλωσε: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish». Ο κ. Μπαμπινιώτης επισήμανε ότι η χρήση των «greeklish» αποξενώνει τους χρήστες από την εικόνα της λέξης και αυτό με τον καιρό επηρεάζει και τη σωστή ορθογράφησή της.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.