Τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα cupcakes των φετινών γιορτών

Τα Χριστούγεννα, τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και ξεχωρίζουν για τον εντυπωσιακή τους διακόσμηση. Ένα από τα γλυκάκια που αξίζει να φτιάξετε με τα πιτσιρίκια σας αυτές τις γιορτές είναι τα cupcakes που θα τα στολίσετε με σαντιγί, ζαχαρόπαστα και χρωματιστά toppings.

Στο Infokids.gr συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα cupcakes των φετινών γιορτών. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και το αποτέλεσμα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο εορταστικό τραπέζι.

Cupcakes με μπισκότα gingerbread

Υλικά:

Για τα cupcakes

100 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μέτρια αυγά
100 γρ. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα λευκή

Για το frosting

300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μπισκότα gingerbread για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τα cupcakes. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμαΣε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Τα προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Βάζουμε μέσα σε μία φόρμα για cupcakes τα ειδικά χαρτάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι τα ⅔ του ύψους τους. Ψήνουμε τοποθετώντας το ταψάκι σε ψηλή σχάρα για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.  Εν συνεχεία φτιάχνουμε το frosting.  Χτυπάμε την κρέμα και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Βάζουμε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και διακοσμούμε από πάνω τα cupcakes. Τοποθετούμε ένα μπισκότο πάνω από κάθε cupcake και σερβίρουμε.

Cupcakes Σοκολάτας Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Υλικά για τα cupcakes:

3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι 2%
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα βανίλιας :
6 κούπες ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακό(εκτός ψυγείου)
6 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 κουταλάκι βανίλια

για τη διακόσμηση
1 συσκευασία μπατόν σαλέ (αλμυρά μπαστουνάκια)
2 κουταλιές της σούπας χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο
πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία πλαστική κουτάλα . Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20-25 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνουμε για λίγο παραπάνω.

Εν συνεχεία θα φτιάξουμε την κρέμα βανίλιας. Θα ρίξετε προσεκτικά όλα τα υλικά της σιγά σιγά στο μίξερ και θα ανακατέψετε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν πλήρως. Την βάζετε για λίγο στο ψυγείο για να παγώσει. Μετά, απλώνετε λίγη παγωμένη βανίλια επάνω στα cupcakes σας. Στην υπόλοιπη που έχει μείνει ρίχνετε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν δεν είναι στην προτίμησή σας ρίξτε ακόμα λίγο μέχρι να έρθει στην απόχρωση που θέλετε.

Βάζετε την υπόλοιπη πράσινη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε έναν κορνέ, παίρνετε τα μπατόν σαλέ τα τοποθετείτε σε μια επίπεδη επιφάνεια και με τον κορνέ σχηματίζετε σε κάθε αλμυρό μπαστουνάκι το σχήμα του δέντρου. Ρίχνετε αμέςσω από πάνω τα πολύχρωμα τρουφάκια! Μόλις παγώσουν είναι έτοιμα για φάγωμα!

Cupcakes Χιονάνθρωποι

200γρ καστανή ζάχαρη
200ml φυτικό λάδι
2 αυγά
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
200γρ αλεύρι
20γρ σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι σόδα
150γρ γιαούρτι

Για το γλάσο

150γρ ζαχαρωτά τύπου marshmallow
90ml γάλα
250γρ μαλακό τυρί
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
75ml κρέμα, χτυπημένη

Για τη διακόσμηση

12 ζαχαρωτά
κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το γλάσο, λιώνουμε τα ζαχαρωτά στο γάλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε αμέσως στο ψυγείο.Την ίδια στιγμή, ανακατεύουμε το τυρί με τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει. Όταν το μείγμα με τα ζαχαρωτά είναι δροσερό τότε τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στην κρέμα και αφήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις 12 θήκες cupcake. Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το λάδι, στη συνέχει τα αυγά (ένα ένα κάθε φορά) ενώ προσθέτουμε τη βανίλια μαζί με το δεύτερο αυγό. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και τη σόδα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό στο μείγμα με το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το γλάσο μέσα σε μια ειδική θήκη ζαχαροπλαστικής ώστε να βγαίνει μόνο απ’ τη μια άκρη και προσπαθούμε να φτιάξουμε τον χιονάνθρωπο μας! Για τη διακόσμηση αυτοσχεδιάστε!

Cupcakes Άγιος Βασίλης

Υλικά

για τα cupcakes:

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
200 γρ κουβερτούρα
-4 αυγά
2 κ.σ. κακάο
Λίγο αλάτι

Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1/3 στικ βανίλιας

Εκτέλεση:

Κοσκινίζoυμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, και αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύεις προσεκτικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.  Μοιράζουμε τα cupcakes σε θήκες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά.

Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα. Χτυπάμε  το τυρί κρέμα και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ενιαία κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και τα σποράκια που θα πάρουμεαπό το στικ βανίλιας (θα τα αφαιρέσουμε εύκολα ξύνοντας το εσωτερικό της βανίλιας με ένα μαχαίρι). Γεμίζουμε με βουτυρόκρεμα ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα cupcakes με σταγόνες σοκολάτας, marshmallows,  βουτυρόκρεμα με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (απλά φτιάξτε λίγη περισσότερη βουτυρόκρεμα και στο τέλος δώστε της κόκκινο χρώμα με μερικές σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής) και κόκκινα σοκολατένια κουφετάκια smarties.

Χριστουγεννιάτικα Nutella Cupcakes

Υλικά:

60 γρ. nutella
120 γρ. βραστό νερό
40 γρ. κακάο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. σπορέλαιο
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. nutella
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την διακόσμηση

nutella

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τα cupcakes. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C στον αέρα.Σε ένα μπολ βάζουμε την nutella, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το κακάο, και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και αυτή. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Βουτυροκακαώνουμε 12 φορμάκια για καπκέικ ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για cupcakes. Γεμίζουμε τις φόρμες για cupcakes στα 2/3 της χωρητικότητας τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν για 1 ώρα.

Eν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της γέμισης. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την nutella, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη γέμιση μας σε ένα κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Τέλος προχωράμε στην συναρμολόγηση. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος των cupcakes γύρω γύρω, έχοντας κλίση 45 μοίρες και βγάζουμε ένα κωνικό μέρος από τα cupcakes. Γεμίζουμε όλα τα cupcakes με την γέμισή μας. Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα από το πάνω μέρος των cupcakes που έχουμε αφαιρέσει και περιχύνουμε με λίγη nutella.