Αρχική Fun Time Τα παιδιά μαθαίνουν για τον υποσιτισμό στο νέο παιχνίδι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τα παιδιά μαθαίνουν για τον υποσιτισμό στο νέο παιχνίδι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

"Και φάγανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα" ονομάζεται το νέο διαδικτυακό παιχνίδι που σχεδίασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα μικρά Ελληνόπουλα αναφορικά με το τεράστιο κοινωνικο ζήτημα του υποσιτισμού που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών, στο Νίγηρα. Μέσα από το πρωτότυπο και συνάμα εκπαιδευτικό παιχνίδι, τα παιδιά επισκέπτονται έστω και νοερά ένα από τα νοσοκομεία του Νίγηρα, εξετάζουν και εν συνεχεία βοηθούν κάποιο από τα εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδιά.

«Στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνει τα παιδιά των δυτικών χωρών συμμέτοχα στο πρόβλημα του υποσιτισμού. Να καταλάβουν με απλό και γλαφυρό τρόπο, μέσω εικόνων και πληροφοριών, πως παγκοσμίως πέντε εκατομμύρια παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από την έλλειψη φαγητού. Μέσω της διαδικτυακής περιήγησης, θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν τα Ελληνόπουλα να μιλήσουν στους φίλους τους, στην οικογένεια τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνομίληκοί τους σε άλλες χώρες», δήλωσε η υπεύθυνη Τύπου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαρία Πασχούλα.

Ο υποσιτισμός είναι μια σοβαρή ασθένεια. Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν καταναλώνουν πολλή ενέργεια και η έλλειψη κατάλληλων τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα το σώμα τους να τρέφεται από τα αποθεματικά του και να καταλήγουν χάνοντας πολύ βάρος και αδυνατίζοντας. Τα υποσιτισμένα παιδιά προβάλλουν μικρότερη αντίσταση στις ασθένειες και έτσι πολύ συχνά υποφέρουν από μηνιγγίτιδα, ελονοσία, αναιμία και άλλες ασθένειες.Οι γιατροί διαπιστώνουν το βαθμό του υποσιτισμού με ένα ειδικό βραχιόλι που ονομάζεται MUAC και υπολογίζει την περίμετρο του μπράτσου των παιδιών. Το βραχιόλι έχει τέσσερα χρώματα: το πράσινο που δείχνει ότι η υγεία του παιδιού είναι σε καλή κατάσταση, το κίτρινο και το πορτοκαλί που δείχνουν μέτρια μορφή υποσιτισμού και το κόκκινο που υποδηλώνει επικίνδυνη και σοβαρή κατάσταση.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο http://www.msf.gr/playandlearn/ (ο σύνδεσμος δεν είναι πια σε λειτουργία)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.