Αρχική Infokids Συνταγές Ταρτάκια με πατάτα

Ταρτάκια με πατάτα

955f2ebe5a4a702450f6a33aa2a22309 Οι πατάτες είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των παιδιών. Δοκιμάστε να τους σερβίρετε το μεσημέρι ή το βράδυ ταρτάκια με πατάτα!

Υλικά:

200 γραμμ. αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
200 γραμμ. τριμμένη παραμεζάνα ή άλλο τυρί με έντονη γεύση
1 αυγό
1 κιλό πατάτες
8 σκελίδες σκόρδο
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το αλεύρι σε μπολ, μαζί με τις 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και λίγο νερό για να δημιουργηθεί μια απαλή και λεία ζύμη. Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 40 λεπτά. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτες από τον μύλο των λαχανικών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 200 ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 5 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. To απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε τις πολτοποιημένες πατάτες, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, το αυγό και την παρμεζάνα. Απλώνετε τη ζύμησε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Την κόβετε σε δισκάκια, προσθέτετεια δόση από τη γέμιση, την πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και πιάνετε τη ζύμη , "τσιμπητά" με τα ακροδάχτυλά σας, για να ανασηκώσετε τα άκρα της. Εναλλακτικά τοποθετείτε τα δισκάκια σε πυρίμαχα φορμάκια για brownies. Ψήνετε τα ταρτάκια σε προσθερμάσμενο στους 180ο φούρνο για 30 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.