Ταρτάκια σοκολάτας με κεράσια

Ένα από τα φρούτα που αυτή την εποχή θα βρείτε σε αφθονία είναι τα κεράσια. Αυτός ο κατακόκκινος καρπός είναι τόσο θρεπτικός και πολύτιμος για τον οργανισμό μου που δεν πρέπει να λείπει από το διατροφολόγιο της οικογένειας. Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει φανεί ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Μάλιστα, τα κεράσια είναι πλουσιότερα σε β-καροτένιο συγκριτικά με το καρπούζι, τα ροδάκινα και τις φράουλες. Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε κάλιο, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

Εμείς πήγαμε χθες στο μανάβη και αφού αγοράσαμε μπόλικα θα φτιάξουμε ταρτάκια που αρέσουν πολύ στα παιδιά. Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά:
Για τη ζύµη

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
500 γρ. µαλακό αλεύρι
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
µία πρέζα αλάτι

Για την γκανάς σοκολάτας

500 ml κρέµα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
1 λουβί βανίλια, τους σπόρους
380 γρ. σοκολάτα, 72% κακάο, σε κοµµάτια
50 γρ. βούτυρο

Για τη διακόσµηση

40-50 κεράσια, κατευθείαν από το ψυγείο

Εκτέλεση:

Βάζουµε όλα τα υλικά στον κάδο του µίξερ και τα χτυπάµε, µέχρι να σχηµατιστεί µια εύπλαστη ζύµη. Αποσύρουµε από το µίξερ, τυλίγουµε τη ζύµη µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Χωρίζουµε τη ζύµη σε οκτώ µπάλες και στη συνέχεια, σε ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια, ανοίγουµε την καθεµία σε λεπτό φύλλο µε τη βοήθεια του πλάστη. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Στρώνουµε τα φύλλα στις ατοµικές ταρτιέρες και πιέζουµε µε τα δάχτυλα, ώστε να εφαρµόσουν στον πάτο και στα τοιχώµατα. Τα τρυπάµε µε ένα πιρούνι και τα ψήνουµε έως ότου αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα.

Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή της σοκολάτας. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε την κρέµα γάλακτος, µε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε βαθύ µπολ βάζουµε τη σοκολάτα και προσθέτουµε το µείγµα της κρέµας. Ανακατεύουµε µε ένα σύρµα, ώσπου να οµογενοποιηθεί το µείγµα και τέλος προσθέτουµε το βούτυρο. Ανακατεύουµε καλά. Ρίχνουµε την γκανάς επάνω στις τάρτες και βάζουµε τα φορµάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, µέχρι να πήξει.

Στο τέλος, τοποθετούμε τα κεράσια στην επιφάνεια της κάθε τάρτας.