Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Τεστ εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση - Τι ισχύει

Τεστ εγκυμοσύνης πριν την καθυστέρηση - Τι ισχύει

Το κοινό τεστ εγκυμοσύνης του φαρμακείου ανιχνεύει την ορμόνη της εγκυμοσύνης β-hCG, η οποία παράγεται από την τροφοβλάστη του κυήματος, αμέσως μετά την εμφύτευσή του στη μήτρα, η οποία συμβαίνει την 6-7η ημέρα μετά τη σύλληψη, δηλαδή πριν ακόμα καλά καλά συνειδητοποιήσει μια γυναίκα ότι έχει καθυστέρηση.

Ο Πέτρος Χειρίδης MD, PhD, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος - Χειρουργός, αναφέρει ότι το τεστ εγκυμοσύνης θετικοποιείται με μόλις 50 IU (διεθνείς μονάδες) της ορμόνης β-hCG, ενώ προκειμένου να απεικονιστεί αυτή η εγκυμοσύνη στον υπέρηχο, η β-hCG πρέπει να ξεπεράσει την τιμή των 1500 IU. Συνεπώς, το συμβατικό τεστ εγκυμοσύνης του φαρμακείου αποτελεί την εγκυρότερη, οικονομικότερη και ταχύτερη μέθοδο για να διαπιστώσει μια γυναίκα ότι είναι έγκυος. Εντούτοις, εάν μια γυναίκα με καθυστέρηση στην περίοδο, κάνει το τεστ εγκυμοσύνης και αυτό βγει αρνητικό, συστήνεται επανάληψη του τεστ 4-5 ημέρες αργότερα, προτού να αποκλειστεί η πιθανότητα εγκυμοσύνης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.