Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Thalassapedia, μια ιστοσελίδα εκπαίδευσης και γνώσης

Thalassapedia, μια ιστοσελίδα εκπαίδευσης και γνώσης


Στις ελληνικές θάλασσες μπορούμε να συναντήσουμε 14 είδη θαλάσσιων θηλαστικών, γεγονός άγνωστο στους περισσότερους από εμάς.
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE Θάλασσα «Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» και για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα με τα μοναδικά αυτά ζώα, δημιουργήθηκε ο ιστότοπος Thalassapedia, που απευθύνεται σε νέους και νέες και σε όσους είναι κοντά τους, όπως εκπαιδευτικούς και γονείς.
Στόχος του Thalassapedia είναι να γνωρίσουμε τα θαλάσσια θηλαστικά της Ελλάδας, να μάθουμε για τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τους τρόπους προστασίας τους, να «κατεβάσουμε» δραστηριότητες για την τάξη μας και να τα θαυμάσουμε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.
Και μην ξεχάσετε να διαδώσετε όσα μάθετε. Όσο περισσότεροι γνωρίζουμε για τα ζώα αυτά, τόσο καλύτερα μπορούμε να τα προστατεύσουμε! Από τα 14 είδη θαλάσσιων θηλαστικών που έχουν παρατηρηθεί στις ελληνικές θάλασσες, μόνιμα ζουν τα 9. Αυτά είναι: Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus, το ρινοδέλφινο Tursiops truncatus, το ζωνοδέλφινο Stenella coeruleoalba, το σταχτοδέλφινο Grampus griseus, το κοινό δελφίνι Delphinus delphis, η πτεροφάλαινα Balaenoptera physalus, ο φυσητήρας Physeter macrocephalus, ο ζιφιός Ziphius cavirostris και η φώκαινα Phocoena phocoena.

Τα υπόλοιπα 5, που έχουν μόνο περιστασιακή παρουσία στα ελληνικά νερά είναι: η μεγάπτερη φάλαινα, Megaptera novaeangliae, η ρυγχοφάλαινα, Balaenoptera acutorostrata, η ψευδόρκα, Pseudorca crassidens, ο μεσοπλόδοντας, Mesoplodon sp και το στενόρυγχο δελφίνι, Steno bredanensis.

Ο ιστότοπος Thalassapedia σχεδιάστηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις MOm / Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας και WWF Ελλάς, σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και Tethys.

ΠΗΓΗ:  http://www.thalassapedia.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.