Αρχική InfoMommy Νέα The Prism GR 2010: Ένα νέο site που θα συζητηθεί!

The Prism GR 2010: Ένα νέο site που θα συζητηθεί!

Nina Maria Pasxalidou

Το ThePrism.tv είναι το πνευματικό παιδί της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου και του Νίκου Κατσαούνη. Το χειμώνα 2010-2011, η Νίνα και ο Νίκος επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από μακρόχρονη διαμονή στο εξωτερικό, και βρίσκουν τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.

Θέλοντας να μοιραστούν την ιστορία μιας χώρας βασανισμένης, αποφασίζουν να πειραματιστούν σε ένα νέου είδους ντοκιμαντέρ. Μέσα από μια δημιουργική συνεργασία, με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία και τη αφηγηματική προσέγγιση, συγκεντρώνουν μια ομάδα 14 φωτορεπόρτερ και οπερατέρ και τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν το πέρασμα προς τη multimedia αφήγηση.

Το The Prism GR2010 είναι μια συλλογική καταγραφή της Ελλάδας του 2010-2011 με τη χρήση μιας τεχνολογίας που έχει φέρνει την επανάσταση στο χώρο της δημοσιογραφίας.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του πειράματος: 27 multimedia ιστορίες που αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικές κοινωνικές πραγματικότητες, όπως αυτές βιώνονται κατά την περίοδο της κρίσης. Φιλοδοξία τους είναι, σε αυτήν τη στιγμή, οι ιστορίες να μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε γύρω από το ποιοι είμαστε.

Οι ταινίες θα ανεβαίνουν σταδιακά, κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα, ενώ αργότερα, μέσα στη χρονιά που διανύουμε, θα δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους το οποίο θα αποτελείται από τις καλύτερες στιγμές του υλικού που συγκεντρώθηκε το χρονικό διάστημα: Νοέμβριος 2010 - Απρίλιος 2011.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας τώρα στο mailing list, για να ενημερώνεστε κάθε φορά θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα νέες multimedia ιστορίες και να παρακολουθείτε την εξέλιξη της ταινίας.

*Το site δεν είναι ακόμα ανοιχτό σε όλους - προστατεύεται με κωδικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.