Τηγανίτες με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Το κουνουπίδι δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στα παιδιά καθώς η έντονη μυρωδιά του όταν αυτό βράζει τα απωθεί από το να το γευτούν. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια εναλλακτική συνταγή που δεν θα το βράσετε αλλά θα το τηγανίσετε μαζί με τυράκι και θα φτιάξετε πεντανόστιμες τραγανές μπουκίτσες!

Υλικά

3 φλιτζάνια κουνουπίδι ελαφρά βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κι επιπλέον για το πανάρισμα
50 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ζεματάτε το κουνουπίδι για 5′. Το στραγγίζετε.Βάζετε το κουνουπίδι σε μεγάλη λεκάνη ή μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε τις τηγανίτες, τις πανάρετε στο αλεύρι και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά πιέζοντας ώστε να πλατύνουν. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτετε το γιαούρτι πανω από τις τηγανίτες και σερβίρετε.