Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τιτάνες και ελληνική μυθολογία - Η μεγάλη τιτανομαχία

Τιτάνες και ελληνική μυθολογία - Η μεγάλη τιτανομαχία

τιτανομαχία

Οι Τιτάνες ήταν τα παιδιά του Ουρανού και της Γαίας, έμεναν εκεί ψηλά στο γαλάζιο ουρανό  και ήταν 6: ο Ωκεανός, ο Υπερίονας, ο Ιαπετός, ο Κρόνος, ο Κοίος και ο Κρείος. Όταν μεγάλωσαν κατάλαβαν ότι ο πατέρας τους ήθελε να τους ρίξει στα Τάρταρα.

Αυτοί θύμωσαν πολύ μαζί του, και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό και του άρπαξαν την εξουσία από τα χέρια.

Ο Κρόνος στο μεταξύ –έτσι λέει ο μύθος – καταβρόχθισε τα παιδιά του γιατί φοβόταν ότι θα κάνουν και σε αυτόν το ίδιο: ότι θα θελήσουν κάποτε να του πάρουν το θρόνο! Ο ένας του όμως γιός, ο Δίας, ήταν φαίνεται πιο έξυπνος από τους άλλους και τους έσωσε όλους: υποχρέωσε τον Κρόνο να κάνει εμετό, κι όλα καλά!

Η Τιτανομαχία

Έτσι σώθηκαν όλοι. Με τη βοήθειά τους ο Δίας πολέμησε τους Τιτάνες. Ήταν μια μεγάλη μάχη. Όλοι έβαλαν τα δυνατά τους:  Οι Τιτάνες ήταν οπλισμένοι με τεράστιους βράχους στο όρο Όθρυς ενώ τα παιδιά του Κρόνου – ο Δίας και οι άλλοι – ήταν στο όρος Όλυμπος.

Ο Δίας για να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει, έψαξε για βοήθεια και τη βρήκε από τους Εκατόγχειρες  και τους Κύκλωπες. Πράγματι, τους νίκησε και τους έριξε στα Τάρταρα, στα βάθη της γης.

Έτσι, τελείωσε η Τιτανομαχία!

Πρόταση για βιβλίο:

Μυθολογία 1: Ο Κόσμος γεννιέται, οι Τιτάνες, ο Δίας και η οικογένειά του

Συγγραφέας: Ζαραμπούκα Σοφία 

Έτος έκδοσης: 1980

Ηλικία: Από 6 ετών

Σειρά: ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.