Αρχική InfoTeens Νέα To γράμμα μαθητή προς τον καθηγήτριά του που πέθανε

To γράμμα μαθητή προς τον καθηγήτριά του που πέθανε

Οι μαθητές συχνά υπερβάλλουν μέσα στην τάξη... εν γνώση τους. Τα παιδιά όμως πάντα κλείνουν στην ψυχή τους τα πιο αγνά συναισθήματα, που όταν -με κάποια αφορμή- βγουν στην επιφάνεια, μπορούν να φέρουν δάκρυα στα μάτια.

Το γράμμα μαθητή της Α΄τάξης του 3ου γυμνασίου Πύργου για το θάνατο της καθηγήτριάς του Παναγιώτας Κουμπάτη - Νικολάου, στο facebook, μας κάνει να δούμε κατάμματα τον πλούτο της ανθρώπινης ψυχής.
«…ναι, την κρίναμε και μεταξύ μας την σχολιάζαμε όπως πολλές φορές κάνουν τα παιδιά για τους καθηγητές τους.

Καταλαβαίναμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά… φαινόταν κάπως στην τάξη… το αγνοούσαμε όμως και συνεχίζαμε να της κάνουμε διάφορα, να την νευριάζουμε, να την ενοχλούμε, να την κουράζουμε… Τώρα όμως που ξέρουμε ποιο ήταν το πρόβλημα της, τι κάνουμε; Θα σας πω εγώ… εγώ, που προσωπικά έκανα τα χειρότερα, έκανα τη ζωή της στην τάξη μαρτύριο, γελώντας διαρκώς… ναι μεν δεν ξέραμε ότι είχε πρόβλημα, αλλά δεν θέλει και πολύ μυαλό…

Εγώ αν ήμουν έτσι, αν ήξερα ότι θα πεθάνω, θα τα παρατούσα… δεν θα άντεχα… και θα ευχόμουν επιτέλους να πεθάνω! Τι έκανε αυτή όμως; Δεν τα παράτησε… συνέχισε να παλεύει με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει… συνέχισε να διδάσκει στο σχολείο άσχετα με το πρόβλημα της… το έκανε για την δουλειά της, για την πολιτεία, για την οικογένεια της, για εμάς… Εγώ την ευχαριστώ για όσα μου έμαθε και της ζητώ συγνώμη για ότι έκανα… λάθος μου.

Ξέρω ότι τώρα είναι πολύ αργά… αλλά κυρία, θα σας θυμάμαι πάντα, ως παράδειγμα… ώστε στα δύσκολα που θα ‘ρθουν στη ζωή μου, να μην τα παρατάω, να παλεύω… Σας ευχαριστώ, αντίο…».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.