Αρχική Περιβάλλον To τρένο της κλιματικής αλλαγής: Από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη

To τρένο της κλιματικής αλλαγής: Από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη

Από τον Ιούλιο του 2005 υπάρχει μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης. Το τρένο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη γύρω στις οκτώ το βράδυ και μετά από δώδεκα ώρες φθάνει στην Κωνσταντινούπολη, με ενδιάμεσες στάσεις σε μια σειρά από σημαντικές πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Μια ομάδα Ελλήνων Συνηγόρων Κλίματος θα επιβιβαστούν στο τρένο και θα πραγματοποιήσουν μια σειρά δράσεων στους κυριότερους σταθμούς του με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τις κλιματικές αλλαγές και τα οφέλη της μετακίνησης με τρένο.

Οι Έλληνες Συνήγοροι Κλίματος θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή με τοπικές ομάδες νεολαιών, σχολεία, δημόσιες αρχές, κλπ, προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν με έργα τέχνης, φωτογραφίες, διηγήματα, μικρά θεατρικά έργα και σε εκδηλώσεις που θα έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Στο πλαίσο αυτών των δράσεων θα παρουσιαστούν επίσης οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Συνήγοροι Κλίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία αυτή διασχίζει τα σύνορά μας με την Τουρκία, το project σκοπεύει να επισκεφθεί τους μισούς σταθμούς κατά το δρομολόγιο προς την Κωνσταντινούπολη και τους υπόλοιπους κατά την επιστροφή του, με τη συμμετοχή των Τούρκων Συνηγόρων Κλίματος, οι οποίοι θα επιβιβαστούν στο τρένο για να παρουσιάσουν τις δικές τους δράσεις. Η εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και των δύο πλευρών. Η σιδηροδρομική αυτή διαδρομή θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Ακολουθούμε τo τρένο της κλιματικής αλλαγής: Από Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη
Σας προσκαλούμε στη δράση «Το Τρένο της Κλιματικής Αλλαγής» που πραγματοποιείται από την Ελληνική ομάδα Συνηγόρων του Κλίματος, στο πλαίσιο του προγράμματός μας με τίτλο Challenge Europe.

Η ομάδα θα επιβιβαστεί στο τρένο και θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και την Κωνσταντινούπολη με στόχο να ενημερώσει τον κόσμο για τις κλιματικές αλλαγές και τα οφέλη της μετακίνησης με τρένο. Στο ταξίδι αυτό θα συνδράμουν και Τούρκοι Συνήγοροι του Κλίματος και η εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και των δύο πλευρών. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει από τις 28 μέχρι τις 31 Μαΐου 2010. Ελάτε να γνωρίσετε τους συντελεστές της δράσης και να συμμετάσχετε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση!

Πότε: Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, 3–6 μ.μ.
Πού: Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Δράση στην Αλεξανδρούπολη

Πότε: Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν)
Πού: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης

InfoΓια περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Χρυσούλα Μελιδου:
Τηλέφωνο: 2310 378 314
E-mail: Chrysoula.Melidou@britishcouncil.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.