Το μυστικό για να μην παγώνετε όταν τρώτε παγωτό ή γρανίτα

Τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι δεν χορταίνουν να απολαμβάνουν δροσιστικά παγωτά και γρανίτες. Με την πρώτη ευκαιρία σας ζητούν να φάνε το αγαπημένο τους έδεσμα αλλά από την λαχτάρα και την βιασύνη τους να το απολαύσουν το τρώνε τόσο γρήγορα αμελώντας ότι είναι παγωμένο με αποτέλεσμα να νιώθουν ένα έντονο μούδιασμα στο κεφάλι.

Γιατί «παγώνει» το… μυαλό, όταν τρώμε παγωτό

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κατάποση παγωμένου ροφήματος ή εδέσματος προκαλεί απότομα, αυξημένη ροή αίματος σε μία μεγάλη αρτηρία του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από τα μάτια στο κέντρο του εγκεφάλου και αυτή η διαστολή στη συνέχεια επιφέρει τον πονοκέφαλο. Ο πόνος υποχωρεί, όταν περιορίζεται και πάλι η ροή του αίματος και η αρτηρία επανέρχεται στην αρχική διάμετρό της.

Το μυστικό για να μην έχετε αυτή την δυσάρεστη αίσθηση όταν απολαμβάνετε την αγαπημένη σας γεύση παγωτού ή γρανίτας είναι να να πιέσετε με την γλώσσα σας τον ουρανίσκο σας.

Η πίεση αυτή θα  βοηθήσει ώστε να μην νιώσετε το ενοχλητικό πάγωμα αφού από το σημείο του ουρανίσκου περνούν τα νεύρα τα οποία ευθύνονται για το “πάγωμα του εγκεφάλου” λόγω της ψύξης. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκηθεί τόσο το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: 5 kids friendly παραλίες για να απόλαυσετε ξέγνοιαστες βουτιές σε καθαρά νερά

Γιάννης Καλλιάνος: “Γι’ αυτό ζήτησα δημόσια συγγνώμη για το κλάμα του γιου μου στην ορκωμοσία της Βουλής”

Ηλιακό έγκαυμα: Πώς να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου