Αρχική Infokids Συνταγές Το Πρωτοχρονιάτικο μενού του Infokids.gr- Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με απίθανες γεύσεις

Το Πρωτοχρονιάτικο μενού του Infokids.gr- Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με απίθανες γεύσεις

Αποχαιρετάμε το 2015 με ένα Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το σπίτι θα γεμίσει από τις φωνές των παιδιών αλλά και από τις μυρωδιές της κουζίνας. Το μενού της Πρωτοχρονιάς θα είναι ξεχωριστό καθώς με αυτό θα υποδεχθούμε το 2016! Μπείτε λοιπόν στη κουζίνα μαζί με τα παιδιά και ετοιμάστε μαζί το εορταστικό μενού.

tofi_0692-0

Αλμυρές καραμελίτσες με λαχανικά

Υλικά:

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για πίτες
4 πατάτες
1 φλιτζ. αρακά
2 καρότα
3 κολοκυθάκια
1+½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρόκος αυγού
1 κ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 -3 κ. σούπας ελαιόλαδο για άλειμμα
λίγο αλάτι

Κόβετε τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια) σε μικρά κυβάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Βράζετε και τον αρακά και τον σουρώνετε. Βάζετε τα λαχανικά σε μπολ και ρίχνετε το τριμμένο τυρί, τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και ανακατεύετε τα υλικά.

Κόβετε το φύλλο σε 3 λωρίδες (κατά μήκος), τις αλείφετε με ελαιόλαδο, απλώνετε μία κουταλιά από το μείγμα και το τυλίγετε σε ρολό. Στρίβετε τις άκρες και βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο.

Ψήνετε τις καραμελίτσες στους 170° C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε τις «καραμελίτσες» σε μια πιατέλα.

tm1b61_sausage_stuffed_mushrooms2.jpg.rend.snigalleryslide

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο

Υλικά:

12 μανιτάρια πορτομπέλλο
1 λουκάνικο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μία χούφτα μαιντανό,βασιλικό, θυμάρι
λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
1 χυμό λεμονιού και ξύσμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα μανιτάρια, βγάζετε τα κοτσανάκια τους και τα τοποθετείτε σ' ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατεύετε σ' ένα μπώλ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσανάκια τους. Γεμίζετε τα μανιτάρια, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.

Η σαλάτα της Πρωτοχρονιάς

DSC_0164

Υλικά:

Για τη σαλάτα

200 γραμμάρια φρέσκα φύλλα σπανάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κούπα σπόροι ροδιού
15 φρέσκα φύλλα ρόκας
1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 φινόκιο μικρό κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα πράσινες ελιές κομμένες στη μέση

Για το ντρέσινγκ

1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα ξίδι
1/2 κούπα μέλι (ή 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες)
1 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την σαλάτα σας. Σ’ ένα μπολ ρίξτε όλα τα σαλατικά και ανακατεύετε τα καλά. Να ανακατευτούν μεταξύ τους. Ανακατεύετε καλά με 2 -3 κουταλιές της σούπα από το ντρέσινγκ και σερβίρετε στα πιάτα. Εν συνεχεία φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε όλα μαζί. Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στη σαλάτα.

Ρολό χοιρινό γεμιστό με ξερά φρούτα

fruit-stuffed-pork-tenderloin-c2a9-andor-2

Υλικά

περίπου 2 κιλά χοιρινό, προτιμότερο από μπούτι, σε ενιαίο πλακέ κομμάτι
3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1 μικρή σελινόριζα, τριμμένη στον τρίφτη
1½ φλιτζ. τσαγιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες κ.λπ), κομμένα σε μέτρια κομμάτια (όχι οι σταφίδες)
200 ml γλυκό λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο)
1 μικρό καρότο, σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 λεμονόκουπα
150 ml ελαιολάδου
περίπου 800 ml ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ξερά φρούτα σε μια μικρή κατσαρόλα με 200 ml από το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα 2 κρεμμύδια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη σελινόριζα, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε για άλλα περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πιουν τα υγρά τους χωρίς να πάρουν χρώμα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο από το ζωμό αν στεγνώσουν προτού μαλακώσουν. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα, το μισό θυμάρι και τα ξερά φρούτα. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Απλώνουμε το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το τρίβουμε καλά με τη λεμονόκουπα και το αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω – γύρω. Τυλίγουμε το κρέας σε σφιχτό ρολό και το δένουμε καλά σε κοντινές αποστάσεις με σπάγκο μαγειρικής. Αλείφουμε το κρέας εξωτερικά με τη μουστάρδα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς το τακτικά. Βάζουμε το τρίτο κρεμμύδι και το καρότο στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε και αυτά λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, και, μόλις πάρει μια βράση το υγρό, μεταφέρουμε το όλον σε μια γάστρα (εκτός και εάν έχουμε χρησιμοποιήσει κατσαρόλα που κάνει και για το φούρνο), καλύπτουμε με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε αρχικά για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το κρέας και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας και να ροδίσει. Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη. Μεταφέρουμε τα υγρά του ταψιού μαζί με τα κομμάτια του κρεμμυδιού και του καρότου στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε καλά. Αν η σάλτσα θέλει δέσιμο, τη βράζουμε για λίγο σε ένα κατσαρόλι. Προσθέτουμε στη σάλτσα το υπόλοιπο θυμάρι και τα υγρά που έχει αφήσει το ρολό στην πιατέλα.

Αφαιρούμε τους σπάγκους, κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή πιλάφι.

new_years_sparkler_ice_cream

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά:

1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας (180γρ.)
2 ασπράδια αυγών
35γρ. ζάχαρη άχνη
35γρ. ζάχαρη
λίγη βανίλια
200ml κρέμα γάλακτος

Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και πολύ λίγη βανίλια. Φτιάξτε με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι μικρές μαρέγκες και ψήστε τις για 1 ώρα στους 100°C.Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό στα 500W (μεσαία ένταση). Ανακατέψτε ώστε να πάρει μία λεία όψη και αφήστε να κρυώσει για 1-2 λεπτά. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή κρέμα.Προσθέστε τη μισή κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στη συνέχεια την υπόλοιπη και ανακατέψτε με απαλές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.Προσθέστε τις μαρέγκες στο μίγμα και ανακατέψτε ανάλαφρα. Τοποθετήστε το μίγμα σε γυάλινες φόρμες ή ποτηράκια, και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.