Αρχική Infokids Συνταγές Τσικνίζουμε ελληνικά και παραδοσιακά!

Τσικνίζουμε ελληνικά και παραδοσιακά!

Η Τσικνοπέμπτη επιβάλλει εθιμικά την κατανάλωση κρέατος. Το infokids σας προτείνει τις δικές του συνταγές για ένα οικονομικό και πάνω απ΄ όλα νόστιμο τσίκνισμα! Καλή σας όρεξη!

Μαριναρισμένα παϊδάκια στη σχάρα με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:

2 κιλά παιδάκια αρνίσια

για τη μαρινάδα:

1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
2 λεμόνια, το χυμό 2 λεμονιών
3 σκ. σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κυπελλάκια στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μέτριο μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Πλένουμε και στεγώνουμε τα παϊδάκια. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο ή κεραμικό σκεύος και τα αλοίφουμε καλά με τη μαρινάδα . Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε 3-4 ώρες ή όλη η νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας πρώτα το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το δυόσμο και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τη σάλτσα σε δύο μπολ, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο μπούκοβο και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε (καλό θα ήταν να τη βγάλουμε από το ψυγείο 20' πριν το σερβίρισμα).

Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο 45' πριν το ψήσιμο. Αφαιρούμε την πολλή μαρινάδα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ του φούρνου ή σε μαντεμένιο τηγάνι-σχάρα γιά 4'-5' από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού, πατάτες και μια φρέσκια σαλάτα.

sausage swekers with haloumi

Λουκάνικα σουβλάκι με χαλούμι στη λαδόκολλα

Υλικά:

3 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
100 γρ. χαλούμι σε κύβους
1 λεμόνι σε φέτες
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
λαδόκολλες και σπάγκο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Παιρνάμε εναλλάξ τις μπουκιές λουκάνικου και τα κυβάκια χαλουμιού στα καλαμάκια για σουβλάκια. Κλείνουμε κάθε σουβλάκι στη λαδόκολλα, δένουμε με τον σπάγκο και βάζουμε το «σαγανάκι» μας πάνω στη σχάρα του φούρνου στους 180°C για 20-25 περίπου λεπτά. Aνοίγουμε τις λαδόκολλες και σερβίρουμε.

birthdayburgers
Μπιφτέκια γεμιστά σχάρας στα κάρβουνα

Yλικά:

500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλκομμένο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένα ένα για κάθε μπιφτέκι
πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση:

Βαζουμε το κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αβγό, το κρεμμύδι,το ψωμί, λίγο λάδι και τον μαιντανό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια κάπως πλατιά και τοποθετούμε στην μέση ένα μπαστουνάκι από κεφαλογραβιέρα κι ένα μπαστουνάκι από πιπεριά. Οταν πλάθουμε τα μπιφτέκια βρέχουμε πού και πού τα χέρια μας για να μην κολλάνε και να πλάθονται πιο εύκολα. Ξαναζυμώνουμε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσουν καλά μέσα την γέμιση. Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή στο γκρίλ ή στην ψηστιέρα ή στα κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν . Σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό πατάτες η ρύζι πιλάφι.

IMG_8242
Σάλτσα λιωμένων κίτρινων τυριών

Υλικά
5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το ζεστό γάλα, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας και τα τυριά και ανακατέψτε. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.