Αρχική InfoMommy Υγεία Αντιμετώπιση βλεφαρίτιδας - Τέρμα στα πρησμένα βλέφαρα

Αντιμετώπιση βλεφαρίτιδας - Τέρμα στα πρησμένα βλέφαρα

πρησμένο βλέφαρο

Είναι ενοχλητικό, είναι αντιαισθητικό, είναι επίμονο αλλά υπάρχει λύση για να το καταπολεμήσετε. Αναφερόμαστε στο φαινόμενο της βλεφαρίτιδας, των πρησμένων βλεφάρων.

Μπορεί να μας εμφανιστεί μετά το πρωινό ξύπνημα ή ακόμη και στο τέλος μίας πολύ κουραστικής ημέρας. Μπορεί και να συνοδεύεται από φαγούρα, κνησμό, αίσθημα καύσου. Το σίγουρο είναι πως είναι μία δυσάρεστη κατάσταση που ευτυχώς αντιμετωπίζεται εύκολα και με άμεσα αποτελέσματα.

Εμείς σας προτείνουμε 6 λύσεις κι εσείς αποφασίστε ποια προτιμάτε να ακολουθήσετε:

1. Διατηρούμε πάντα καθαρή την περιοχή των ματιών. Δεν την ακουμπάμε με λερωμένα χέρια. Ενυδατώνουμε καθημερινά τα μάτια με υποκατάστατα φυσικών δακρύων – κολλύριο ή τζελ με φυσικά δάκρια.

2. Αφήνουμε για 10 λεπτά, μία φέτα παγωμένο αγγούρι πάνω στο κλειστό μάτι. Το κρύο και το νερό του αγγουριού θα βοηθήσει δραστικά.

γυναίκα με κομμάτια από αγγούρι στα μάτια της

3. Αφήνουμε για 10 λεπτά πάνω στο κλειστό μάτι, κομπρέσα από βρασμένο χαμομήλι – προσοχή, χλιαρή. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι φλεγμονώδεις εκκρίσεις του βλεφάρου και θα υποχωρήσει το πρήξιμο.

4. Διαλύουμε σε ένα ποτηράκι νερό, λίγες σταγόνες παιδικό σαμπουάν τύπου «Όχι πια δάκρυα». Μετά βρέχουμε μία μπατονέτα και καθαρίζουμε τους πόρους των βλεφάρων. ΜΕ αυτό τον τρόπο θ’ ανοίξουν οι πόροι και θ’ απομακρυνθούν οι φλεγμονώδεις εκκρίσεις του βλεφάρου που προκαλούν το πρήξιμο.

5. Τρώμε σταφύλια! Γιατί η φλούδα τους είναι πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη που εξουδετερώνει αυτή τη φλεγμονή.

γυναίκα τρώει σταφύλι

6. Απλώνουμε σαν κομπρέσες, παγωμένα φακελάκια τσαγιού, για 10 λεπτά.

παγωμένα φακελάκια τσαγιού στο πρόσωπο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.