Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν Βλέπει και προτείνει ο Κώστας Κρομμύδας αλλά… και η κόρη του! Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πολυχώρο Ερμού στη Θεσσαλονίκη

Βλέπει και προτείνει ο Κώστας Κρομμύδας αλλά… και η κόρη του! Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πολυχώρο Ερμού στη Θεσσαλονίκη

__________
Αυτό το Σαββατοκύριακο με αφορμή τις παρουσιάσεις των βιβλίων μου βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία πέρα από τις υποχρεώσεις μου να δω και κάποιες παραστάσεις. Είδα δύο, τον Μικρό Πρίγκιπα για τον οποίο και θα γράψω σήμερα αλλά και τον ΠΕΕΡ ΓΚΥΝΤ στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ουσιαστικά είδα τις δύο όψεις του ελληνικού θεάτρου σήμερα.

Στον μεν πρίγκιπα πήρα ένα μάθημα γα το πώς μπορεί να ανέβει μια εξαιρετική παράσταση με πολύ λιτά μέσα. Στον δε Πεερ Γκυντ αντιθέτως είδα πώς μια παράσταση μπορεί να είναι σπάταλη χωρίς λόγο. Και σε χρήματα και σε διάρκεια.
Πάμε όμως στα δικά μας, που αφορούν τις παραστάσεις για παιδιά. Χάρηκα πολύ που είδα τον Μικρό Πρίγκιπα στο κατάμεστο από κόσμο νεοκλασικό κτήριο όπου παίζεται το έργο. Χάρηκα περισσότερο που μια τόσο ωραία παράσταση παίζεται στη Θεσσαλονίκη. Μακριά δηλαδή από τη Αθήνα. Για να μπορούν και όλοι αυτοί που ζουν στη βόρεια Ελλάδα να δουν καλές και ποιοτικές παραστάσεις.
Πρόκειται για ένα μεγάλο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο του κτηρίου υπάρχει ένας μεγάλος φεγγίτης από τον οποίο περνά το φως που φωτίζει και την παράσταση. Χωρίς κανέναν άλλο τεχνιτό φωτισμό. Γι' αυτό και υπάρχει πολύ μεγάλη ευκολία στο να παίζεται το έργο παντού.
Η παράσταση ξεκινάει σχεδόν αμέσως μόλις κάποιος βρεθεί στον εσωτερικό χώρο. Τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν μαζί με τους ηθοποιούς ένα αποδημητικό πουλί που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ο τίτλος αυτής της δράσης είναι «γίνε και εσύ αστερόπαιδο". Ταυτόχρονα γνωρίζουν τις μάσκες με τις οποίες οι ηθοποιοί θα παίξουν λίγο μετά. Αυτό γίνεται για να εξοικειωθούν και να καταλάβουν καλύτερα την πλοκή αλλά και τους ήρωες που θα παρουσιαστούν στην παράσταση. Όλο αυτό το διαδραστικό κομμάτι από την αρχή βάζει αμέσως τα παιδιά στο κλίμα με πολύ ενεργό τρόπο.

Ο Μικρός Πρίγκιπας _01
Πέρα από το πολύ γνωστό έργο και τους εξαιρετικούς ηθοποιούς η παράσταση διαθέτει ένα εξαιρετικό ατού. Τις μάσκες. Εδώ πραγματικά η δουλειά που έχει γίνει από την Θάλεια Καρεπίδη είναι μοναδική και τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Οι εναλλαγές των δύο ηθοποιών είναι μαγικές και τα παιδιά έδειχναν εντυπωσιασμένα σε κάθε μεταμόρφωση.
Η σκηνοθεσία του Τάσου Ράντζου είναι ευρηματική και δείχνει αυτό που ανέφερα και αρχικά. Πως για να δημιουργήσεις όμορφα πράγματα χρειάζεται φαντασία και όχι χρήματα. Οι ηθοποιοί παίζουν επί σκηνής πολλά μουσικά όργανα και τραγουδούν οι ίδιοι όλα τα τραγούδια που έχει γράψει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλο το μουσικό κομμάτι του έργου. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια λιτά περνούν αυτό που χρειάζεται. Η κίνηση των ηθοποιών σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό όμως που επίσης κερδίζει αμέσως τα παιδιά είναι η διάθεσή τους που είναι σε υψηλό επίπεδο. Με τρομερή ενέργεια ταξιδεύουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους στο μαγικό κόσμο του μικρού πρίγκιπα. Από τους ηθοποιούς ξεχώρισα τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη που υποδύεται μοναδικά το κεντρικό ρόλο.

Ο Μικρός Πρίγκιπας _15
Η αλεπού στο τέλος της παράστασης λέει,
«την αγάπη δεν την βλέπεις με τα μάτια αλλά με την καρδιά»
Αν λοιπόν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά σας μην χάσετε αυτή την παράσταση.

krommydas-photo1

Κώστας Κρομμύδας

Ηθοποιός- συγγραφέας
Λίγα λόγια για το έργο
Η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, παρουσιάζει τη διαδραστική- παιδαγωγική παράσταση ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint- Exupery, σε διασκευή και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.
Ο Μικρός Βορράς φέρνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Μικρό Πρίγκιπα για όλους τους μικρούς του φίλους. Μας συστήνει το - μοναδικό στον κόσμο- Τριαντάφυλλό του και παίρνει τους μικρούς θεατές συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες.
Μπροστά στα μάτια μας ξεδιπλώνεται ένας γοητευτικός και παραμυθένιος κόσμος σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική , χρώματα και μεταμορφώσεις.
Ο Μικρός Πρίγκιπας υπενθυμίζει θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας _32

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη
Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ
Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης
Video: Artcut
Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Ειρήνη Αμπουμόγλι
Παραγωγή: Μικρός Βορράς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Ντία Ζούρα, Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Οργάνωση παραστάσεων: Βάσω Δουζένη, Λίνα ΤζουκμάνηΠληροφορίες Τοποθεσία: Πολυχώρος Ερμού, Ίωνος Δραγούμη και Ερμού 11, Θεσσαλονίκη

Πότε: κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Πληροφορίες - κρατήσεις: 6985 858932, 6945 260308
www.mikrosvorras.blogspot.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.