Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Xavier Gordon-Brown: Ο νεότερος φοιτητής του Λονδίνου είναι 12 ετών!

Xavier Gordon-Brown: Ο νεότερος φοιτητής του Λονδίνου είναι 12 ετών!

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρήκε τον 12χρονο Xavier Gordon-Brown να είναι επισήμως ο νεότερος φοιτήτης της Βρετανίας καθώς φοιτά στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του East Grinstead. Πρόκειται για ένα παιδί θαύμα που έχει καταπλήξει τους πάντες στη Γηραιά Αλβιόνα με τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα καθώς διαθέτει την ευφυία και όλα τα προσόντα να γίνει ένας σπουδαίος επιστήμονας στο χώρο της μαθηματικής διανόησης.

Ο Xavier ήταν εξαρχής ένα ιδιαίτερο παιδί που ξεχώριζε από τους συνομιλήκους του. Σε προσχολικό επίπεδο μπορούσε να κάνει πράξεις με διψήφιους αριθμούς και στην τρυφερή ηλικία των 8 ετών, πήρε το απόλυτο Α * στο GCSE στα μαθηματικά, όντας ο νεαρότερος μαθητής που το κατάφερε καθώς μπορούσε να απαγγείλει τα 2.000 ψηφία του π. Τον περασμένο μήνα γιόρτασε τα δωδέκατα του γενέθλια και τώρα καταπιάνεται με περίπλοκες και απαιτητικές έννοιες όπως οι αφηρημένες δομές, η διανυσματική νευτώνεια μηχανική. Στον ελεύθερο χρόνο που ξεκλέβει από το απαιτητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου, βρίσκει την ευκαιρία να εξασκηθεί και να βελτιώσει την δεξιοτεχνία του στο κλαρινέτο, το πιάνο και το βιολί, μαθαίνει τρεις γλώσσες ενώ δεν παραλείπει το κυριακάτικο ποδοασφαρικό ραντεβού με τους φίλους του.

Παρ' ότι ο λιλιπούτειος φοιτητής είναι αναμφισβήτητη διάνοια, στα μαθήματα του πανεπιστημίου κάθε Δευτέρα συνοδεύεται απαρεγκλίτως από τη μητέρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Κι αν νομίζετε ότι η αξία και οι γνώσεις του δεν βρίσκουν ανταπόκριση στον πανεπιστημιακό χώρο κάνετε λάθος. Ο Xavier εξακολουθεί να κρατά τα πρωτεία στις διακρίσεις ακόμα και σε ένα αμφιθέατρο που κατακλύζεται από φοιτητές που έχουν μετρούν τουλάχιστον τα διπλάσια χρόνια ζωής από αυτόν.

Η μητέρα του Erica ερωτηθείσα για το γιο της δήλωσε ότι «Το πανεπιστήμιο είναι κάτι που ο Xavier αγαπά πολύ. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που σκέφτηκα για μια στιγμή πριν αποφασίσουμε να τον στείλουμε, αλλά βλέποντας πόσο πολύ το απολαμβάνει, νιώθουμε ότι πραγματικά άξιζε τον κόπο. Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να κρατούν τα παιδιά στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες της ηλικιακής τους ομάδας αλλά θεωρώ ότι είναι καλό για τον Xavier να είναι μεταξύ ατόμων με ανάλογο πνευματικό επίπεδο. Όταν είναι με τα παιδιά της ηλικίας του νιώθει μια χαρά και διασκεδάζει, αλλά όταν πρόκειται για τα μαθηματικά απαιτείται να είναι με ισότιμους συνομιλητές».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.